Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularni domaći pjevač Marko Perković Thompson, sa svojom je obitelji tijekom jučerašnjeg dana bio u posjetu papi Benediktu XVI.


Sveti Otac Benedikt XVI. primio je jučer, nakon opće audijencije, hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, izvijestio je danas Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

Vezani članci Snijeg u Njemačkoj (Foto: AFP) "Zvijer s istoka" donijela kaos: U Rimu zatvorene škole, BiH na minus 20, abnormalno hladno i u Rusiji Ivana Petrović i Andrej Plenković u Rimu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Andrej Plenković uoči susreta s Papom o kanonizaciji kardinala Stepinca

Tako je Thompson tu čast imao i prije hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je u Vatikan doputovao tek danas. Thompsonu su posjet predložili navodno crkveni krugovi, a on sam, kako je veliki vjernik, bio je oduševljen tom ponudom i odmah ju prihvatio.

Thompson, koji je koda pape bio sa svojom obitelji, ženom i troje djece, po riječima menadžera Barišića, Svetom Ocu je uručio CD sa svojim pjesmama. Nakon opće audijencije Papa se susreće s 30-50 najavljenih osoba. Oni u koloni prolaze pokraj Svetog Oca, poljube mu ruku, on se s njima pozdravi, a oni ga mogu darivati.

>> Thompson: Napadi na mene dolaze iz Ureda predsjednika!

Mesić: razumljivo je da katolici idu na opću audijenciju

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je u Vatikanu, upitan o vijesti da je pjevač Marko Perković Thompson dan uoči Mesićeva posjeta Vatikanu bio u audijenciji kod Pape, odgovorio kako je 'sasvim razumljivo da katolici dođu u opću audijenciju'.

'Tisuće ljudi dolaze u opću audijenciju i sasvim je razumljivo da katolici dođu u opću audijenciju. Ako to mogu, to treba ostvariti. Bilo bi pretenciozno da apostrofiram sve naše građane koji su došli u audijenciju', rekao je novinarima hrvatski predsjednik nakon susreta s papom Benediktom XVI. Thompsonov menadžer Zdravko Barišić u četvrtak je izvijestio medije da je papa Benedikt XVI. primio dan ranije, nakon opće audijencije, hrvatskoga pjevača. Nakon opće audijencije Papa se susreće s 30-50 najavljenih osoba. Oni u koloni prolaze pokraj Svetog Oca, poljube mu ruku, on se s njima pozdravi, a oni ga mogu darivati.