Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Popularni domaći pjevač Marko Perković Thompson, sa svojom je obitelji tijekom jučerašnjeg dana bio u posjetu papi Benediktu XVI.


Sveti Otac Benedikt XVI. primio je jučer, nakon opće audijencije, hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, izvijestio je danas Thompsonov menadžer Zdravko Barišić.

Tako je Thompson tu čast imao i prije hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je u Vatikan doputovao tek danas. Thompsonu su posjet predložili navodno crkveni krugovi, a on sam, kako je veliki vjernik, bio je oduševljen tom ponudom i odmah ju prihvatio.

Thompson, koji je koda pape bio sa svojom obitelji, ženom i troje djece, po riječima menadžera Barišića, Svetom Ocu je uručio CD sa svojim pjesmama. Nakon opće audijencije Papa se susreće s 30-50 najavljenih osoba. Oni u koloni prolaze pokraj Svetog Oca, poljube mu ruku, on se s njima pozdravi, a oni ga mogu darivati.

>> Thompson: Napadi na mene dolaze iz Ureda predsjednika!

Mesić: razumljivo je da katolici idu na opću audijenciju

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je u Vatikanu, upitan o vijesti da je pjevač Marko Perković Thompson dan uoči Mesićeva posjeta Vatikanu bio u audijenciji kod Pape, odgovorio kako je 'sasvim razumljivo da katolici dođu u opću audijenciju'.

'Tisuće ljudi dolaze u opću audijenciju i sasvim je razumljivo da katolici dođu u opću audijenciju. Ako to mogu, to treba ostvariti. Bilo bi pretenciozno da apostrofiram sve naše građane koji su došli u audijenciju', rekao je novinarima hrvatski predsjednik nakon susreta s papom Benediktom XVI. Thompsonov menadžer Zdravko Barišić u četvrtak je izvijestio medije da je papa Benedikt XVI. primio dan ranije, nakon opće audijencije, hrvatskoga pjevača. Nakon opće audijencije Papa se susreće s 30-50 najavljenih osoba. Oni u koloni prolaze pokraj Svetog Oca, poljube mu ruku, on se s njima pozdravi, a oni ga mogu darivati.