Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROJEKT HRVATA OSVAJA SVIJET

'Uspjeli smo ono što ni najjačim kompanijama nije uspjelo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoju ideju mladi Ivan Mrvoš uspješno provodi u djelo.

Ivan Mrvoš prije skoro dvije godine počeo je s projektom pametne solarne klupe. Klupa se puni sunčevom energijom, svijetli, puni mobitele i tablete, emitira reklame, te polako osvaja hrvatske i svjetske gradove. Već je privukao ulagače u Hrvatskoj, ali poslovni vrhunac doživljava ovih dana - Katar želi kupiti njegove solarne klupe. A tek mu je 20 godina.

Pročitajte i ovo Zarobljeni civili ispred Muzeja umjetnosti u Tel Avivu Stižu za nekoliko dana Izrael se dogovorio s Katarom o isporuci lijekova taocima u Gazi Potraga za taocima koje je oteo Hamas Pregovori u tijeku Ubili su mu roditelje i oteli ga, a ima samo tri godine: "Hamas bi mogao pustiti taoce"

Iznad Solina, u podrumu skromne obiteljske kuće, u djelo se počela provoditi ideja Ivana Mrvoša. Na pametnoj solarnoj klupi mogu se odmoriti i stokilaši, a uz to puniti tablet ili mobitel. Dosad putem kabela, odsad i bežično.

'Uspjeli smo ono što ni najjačim kompanijama nije, da se mobitel puni dok se koristi', kaže Ivan.

Otac, bivši radnik brodogradilišta, pokrenuo je izradu željeznih ograda, a Ivan se uz pomoć očevog alata bacio u visoku tehnologiju. Sada naveliko zovu ulagači. Nedavno je stigao poziv iz Katara, za početak traže 20 klupa.

'Zvali su iz Katara da žele kupiti klupe odmah, ali mi smo rekli da ne možemo to odmah isporučiti, nemamo ih', objasnio nam je. HBOR je htio kreditirati, ali stiže gotov novac ulagača- 15 milijuna kuna.

'Do ožujka 2016. iduća tri mjeseca bit će pogon od 800 kvadrata, zaposleno 30 tak ljudi', priča Ivan. Cijena klupe je 11 tisuća kuna. 30 ih je u Hrvatskoj i regiji. U Solinu su, na splitskom Marjanu i drugdje.

'U Hrvatskoj 19, u Sarajevu 6, u Crnoj Gori 3, ostaje nam u Dugom Ratu 2', kaže.

Studij na FESB - u je na čekanju. Kaže, malo spava, radi non-stop.

'Dosta dokumentacije radim sam, gledam na Internetu kako se radi. U svojoj sam firmi za prodaju, proizvodnju, marketing', nabraja Ivan.

'Vrijedan je mali. Pohvalno, hvala bogu', kaže susjed. Hvale ga i sugrađanke - Solinjanke.

Prijatelji se šale zbog popularnosti. Obitelj i djevojka ponosni. Rad, ideja, upornost, čini se, ipak vrijede!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene