Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Ovo je Ivan, student i poslodavac: 'Kad radite ono što volite, zapravo ne radite'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Planova je puno, kao i obveza.

Tek mu je 20 godina, a njegov proizvod polako osvaja svijet! Solinjanin Ivan Mrvoš izumio je prvu pametnu klupu u Europi. Dok se njegovi vršnjaci odmaraju, Ivan ima pune ruke posla. U svom podrumu izrađuje pametne klupe. Za razliku od običnih, njegove klupe mogu puniti mobitele i tablete, spaja ih na internet, a uz pomoć aplikacije se može doznati i, primjerice, kvaliteta zraka u gradu. Napaja se putem solarnih ploča, a noću svijetli.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Još uvijek radimo na razvoju klupa. Trenutno pokušavamo ugraditi nove tehnologije poput bežičnog punjenja', kaže Ivan. Iako još nije bežično, njegova klupa već puni mobitele Sarajlija. Klupe će se uskoro postaviti i u Splitu i Poreču, a upiti stižu sa svih strana.

GENIJALAN HRVATSKI IZUM Spas za baterije svih mobilnih uređaja!

'Sa svih kontinenata, od Australije do sjeverne Amerike, dnevno imamo dva,  tri upita za suradnju', pohvalio se Ivan, a kad je toliko posla, samo dvije ruke nisu dovoljne.

'Trenutno nas radi četvero, petero u principu preko Student servisa, a nadam se da ćemo do kraja godine imati i prve pravo zaposlene', kaže Ivan. Planova je puno, kao i obveza. Uz vođenje posla redoviti je student Fakulteta strojarstva i brodogradnje. No, uz dobru organizaciju, kaže, sve se stigne.

'Možda, ako uspije ovo sve s klupama kako sam ja zamislio, možda u životu neću odraditi ni dana jer kad radite ono što volite, zapravo ne radite.'

Nema sumnje da je zasad na dobrom putu da to i ostvari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene