Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za premijerku Kosor, sudeći prema posljednjem istraživanju agencije IPSOS PULS, završili su medeni mjeseci. Više od 60 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru, a većina građana ne odobrava ni rad Vlade.


Tako su se Banski dvori, sudeći po tim rejtinzima, vratili nekoliko mjeseci unatrag. Ovakav povratak pesimizma možda je i očekivan nakon mjeseci crnih brojki o nezaposlenima, skandalima i aferama. Tjednima smo gledali smo priče o nezaposlenima, nelikvidnosti i otkazima. Ožujak donosi razliku između vodećeg SDP-a i HDZ-a od 4 posto. SDP nije na krizi dobio, ali je HDZ izgubio.

Vezani članci Zdravko Marić Rupa je u proračunu, ali ministar Zdravko Marić ima dobre vijesti: "Povrat poreza više neće biti u kolovozu" SDP o sprečavanju profiterstva u vrijeme elementarnih nepogoda i epidemija SDP predlaže zakon protiv profiterstva u krizama: ''Građani izloženi zloporabama''

Zoran Milanović posljednjih je tjedana odlučio šutjeti, kada je progovorio bilo je to nakon svih, a o ekonomiji, osim općih fraza, ništa konkretno. Ostale su stranke više manje na istim pozicijama već mjesecima. Narodnjaci stabilno treći na 7 posto, seljaci na izbornom pragu s pet posto, a oko praga su još umirovljenici i pravaši. Predsjednik Ivo Josipović mjesec u uredu završio je bez tri suradnika, predstavio se regiji i Europi.

Mjesec je završio kao najpopularniji, a nadmašio je i svog prethodnika. No, zato je Jadranka Kosor doživjela pad popularnosti, a nastavi li se tako, bit će u problemima. Zoran Milanović je treći, pozitivnim ga ocjenjuje svaki drugi građanin. A ispod 50-postotne potpore su čelnici narodnjaka i seljaka Radimir Čačić i Josip Friščić. Oni se mogu tješiti činjenicom da je novi lider pravaša Danijel Srb nepoznat za 40 posto građana.