Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rejting u krizi

Pada popularnost Kosor i HDZ-a, SDP stabilan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za premijerku Kosor, sudeći prema posljednjem istraživanju agencije IPSOS PULS, završili su medeni mjeseci. Više od 60 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru, a većina građana ne odobrava ni rad Vlade.

Tako su se Banski dvori, sudeći po tim rejtinzima, vratili nekoliko mjeseci unatrag. Ovakav povratak pesimizma možda je i očekivan nakon mjeseci crnih brojki o nezaposlenima, skandalima i aferama. Tjednima smo gledali smo priče o nezaposlenima, nelikvidnosti i otkazima. Ožujak donosi razliku između vodećeg SDP-a i HDZ-a od 4 posto. SDP nije na krizi dobio, ali je HDZ izgubio.

Pročitajte i ovo Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne" Dobro raspoložen Andrej Plenković Uoči superizborne godine Rezultati istraživanja nekima nisu sjeli: "Uopće ne znam o čemu govorite"

Zoran Milanović posljednjih je tjedana odlučio šutjeti, kada je progovorio bilo je to nakon svih, a o ekonomiji, osim općih fraza, ništa konkretno. Ostale su stranke više manje na istim pozicijama već mjesecima. Narodnjaci stabilno treći na 7 posto, seljaci na izbornom pragu s pet posto, a oko praga su još umirovljenici i pravaši. Predsjednik Ivo Josipović mjesec u uredu završio je bez tri suradnika, predstavio se regiji i Europi.

Mjesec je završio kao najpopularniji, a nadmašio je i svog prethodnika. No, zato je Jadranka Kosor doživjela pad popularnosti, a nastavi li se tako, bit će u problemima. Zoran Milanović je treći, pozitivnim ga ocjenjuje svaki drugi građanin. A ispod 50-postotne potpore su čelnici narodnjaka i seljaka Radimir Čačić i Josip Friščić. Oni se mogu tješiti činjenicom da je novi lider pravaša Danijel Srb nepoznat za 40 posto građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene