Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdesetogodišnja pacijentica koja je na Jedinici intenzivnog liječenja u riječkome Kliničkome bolničkom centru (KBC) sa simptomima pandemijske gripe u boljem je stanju, a 44-godišnji muškarac s višestrukim zatajenjem organa i dalje je u stanju opasnom za život, rečeno je danas na konferenciji za novinstvo u Zavodu za zaštitu zdravlja u Rijeci.


U oboje pacijenata prije nego što su prošli tjedan primljeni u riječki KBC sa teškim simptomima gripe tipa H1N1 i težim stanjem pluća nisu potvrđene druge bolesti. U Klinici za infektivne bolesti riječkoga KBC-a primljene su nakon proglašene pandemije gripe 22 osobe od kojih je u 16 njih utvrđen virus H1N1, doznaje se od riječkoga Zavoda za zaštitu zdravlja. Tijekom vikenda uvedena je i pojačana služba primarne zdravstvene zaštite.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Cijepljenje protiv gripe od četvrtka i u NZJZ ''Dr. Andrija Štampar'', iz Zavoda poslali važnu uputu svima koji se žele cijepiti Ivan Puljiz Korona u bolnicama, a dolazi gripa - stručnjaci odgovaraju može li to naš zdravstveni sustav izdržati