Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svinjska gripa opet prijeti?

Meksiko: Prva mutacija virusa H1N1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksičke vlasti objavile su kako je potvrđena prva mutacija virusa H1N1, poznatijeg pod nazivom 'svinjska gripa'. Mutacija je zabilježena kod jedne djevojčice koje je preživjela infekciju.

Meksički ministar zdravstva Jose Angelo Cordova rekao je kako se radi o prvom potvrđenom slučaju mutacije tog virusa, iako se nagađa da je do mutacije došlo u još 423 slučaja, prenose agencije. Djevojčica kod koje je zabilježena mutacija virusa liječila se od zaraze prije dva mjeseca u jednoj bolnici u Mexico Cityju. Bila je priključena na respirator, a oboljela je i od teške upale pluća, ali uspjela se oporaviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gripa se zahuktala U ambulantama gužve: Još dvoje hospitaliziranih zbog svinjske gripe Slika nije dostupna Opasniji od običnog? Virus svinjske gripe mutirao, još je opasniji

Cordova je ponovno pozvao posebno ugrožene skupine na cijepljenje protiv virusa, naglasivši kako 'virus može mutirati svakog trenutka', a posljedice, kako je rekao, mogu biti ozbiljne. Prema službenim podacima, u Meksiku je od posljedica zaraze virusom, koji se počeo širiti u travnju 2009. godine, do sada umrlo 1.088 osoba, dok je diljem svijeta preminulo njih 16.000. Prisutnost virusa zabilježena je u 212 država.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene