Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 18.000 putnika

Ovogodišnji rekordi u zračnoj i trajektnoj luci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U splitskoj zračnoj luci danas do 16 sati sletjelo je 58 zrakoplova, a do ponoći će sletjeti još 36 te će ukupan promet putnika u dolasku i odlasku biti veći od 18 tisuća što je dosadašnji rekordan promet u jednom danu ove godine, doznaje se od voditelja prometa u smjeni splitske zračne luke Dragana Peljića.

Peljić je pojasnio kako će ukupno sletjeti 84 velika komercijalna zrakoplova i deset malih privatnih. Po njegovim riječima u splitsku zračnu luku danas slijeću zrakoplovi iz cijele Europe, a najviše ih je iz skandinavskih zemalja, te Njemačke, Velike Britanije. I u splitskoj Trajektnoj Luci danas je najmasovniji promet putnika u jednom danu ove godine.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost Slika nije dostupna Više od 80 komercijalnih aviona Rekordan broj putnika u splitskoj zračnoj luci

‘Tijekom dana i večeras do ponoći osigurali smo 40 trajektnih i katamaranskih linija iz splitske trajektne luke za srednjedalmatinske otoke u oba smjera. Zbog masovnog priljeva putnika tijekom dana smo bili prinuđeni uvesti dva dodatna trajektna isplovljavanja Split-Supetar u oba smjera’, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvice.

Po njegovim riječima kroz splitsku trajektnu luku do ponoći će se ostvariti promet od oko 28.000 putnika i 5.000 vozila u oba smjera što je, kako je naglasio, najveći promet u jednom danu ove godine.’Imamo informacije da se u pred večernjim satima prometnicama pojačava priljev vozila u smjeru Splita, pa bude li potrebno uvest ćemo i dodatna izvanredna trajektna isplovljavanja za srednjedalmatinske otoke tijekom noći’, kazao je Mrvica. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene