Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićne destinacije

Ovo su top destinacije gdje za blagdane putuju Hrvati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek nešto više od 2 tjedna preostalo je do početka božićnih blagdana. Iako se uz njih najčešće povezuje domaća atmosfera u krugu obitelji, mnogi će upravo za blagdane otputovati na omiljeno odredište. Prodaja blagdanskih aranžmana bliži se vrhuncu.

U turističkim agencijama brošure se ne prestaju listati, a upiti su sve brojniji. 'U odnosu na lani, za nijansu više zainteresiranih i za nijansu više putnika', kaže djelatnica turističke agencije Martina Ljuština.

Pročitajte i ovo Ilustracija Njegovi savjeti Amerikanac došao živjeti u Hrvatsku i zarađuje 4500 dolara mjesečno: Volio bih da sam ovo prije znao Advent u New Yorku Advent Običaji se razlikuju diljem svijeta, ali atmosfera koju donosi najradosniji blagdan posvuda je ista

Do praznika je ostalo malo. Zato se odredišta biraju pažljivo. Hrvatima su ove godine najomiljenije Austrija, Francuska, Velika Britanija i Češka. Zauzvrat se očekuje i veliki broj stranih gostiju na Jadranu. Ivica nestrpljivo očekuje nove turističke grupe. 'Tu je faktor cijene, koje su malo niže, pogotovo smještajnih kapaciteta u ovom zimskom periodu. Tu je i drugačiji doživljaj, prvenstveno doživljaj mediteranskih sredina, odnosno naše obale kroz zimu', kaže turistički vodič Ivica Škriljevečki.

>> Zadar: Ovo je formula kako preživjeti zimu!

A zimski mjeseci nude šetnju uz more, ribolov ili uživanje u jadranskim čarolijama blagdana i slavlja. Za ovu priliku povoljniji je i smještaj. 'Za jednu jako povoljnu cijenu želimo privući da gosti dođu barem vikendom u ovo predbožićno vrijeme na more', kaže voditeljica hostela Nives Kalac.

Zato se turističke mape i dalje traže. 'Čak je i sada u Hrvatskoj lijepo. Ovo je prekrasna, čarobna zemlja i drago mi je što sam došla', kaže turistica Jilly. 'Jako volim putovati zimi. Dosta mi je ljeta u Australiji, gdje je sada 40 stupnjeva', kaže turist Aaron.

Umjesto kupanja u moru, sada je vrijeme za drugačiji odmor. 'Zimski mjeseci, hladno je vani, naravno da se gosti u svojim nekakvim pauzama spuste u wellness', kaže direktorica hotela Mladenka Štura. Cilj je samo jedan: slobodne blagdane ispuniti odmorom i uživanjem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene