Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli rješenje

Zadar: Ovo je formula kako preživjeti zimu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povratku zime ne vesele se obrtnici u većini dalmatinskih gradova, u kojima su prazne ulice i trgovine česta slika izvan turističke sezone. No, Zadrani su pronašli rješenje za zimsko razdoblje. Pokrenuli su projekt udruživanja obrtnika i osmislili nove atrakcije.

Kava za samo pet kuna, besplatan parking i obilje ponude, zato je potražnja Zadrana ove godine veća. 'Kupci su zadovoljni i to ih iznenađuje da dobiju popust', kaže trgovkinja Martina Malta.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Povoljnije su čak i namirnice. 'Kupe pirošku pa kad vide da je snižena kupe još možda neki proizvod uz njz za cijenu jednog proizvoda', kaže prodavačica Julija.

Građanima više zadovoljstva, obrtnicima više posla. 'Mi smo preporučili svim subjektima da se nastoje udružiti na neki način, tako da se negdje kupi neka roba, da se dobije popust na hranu', kaže koordinatorica projekta Danijela Rimanić.

>> FOTO Jeste li vidjeli što ovaj Zadranin radi s olovkom?!

Živnule su i zadarske ulice. Ove zime očekuje se više posjetitelja nego lani. A veselo je i na novoj zadarskoj atrakciji, jer Zadrani su prvi put stali na led! Priliku su prepoznali i ugostitelji pa su osmislili novu ponudu. 'Mi uvijek neki poklon imamo ili neki dodatak ili neko iznenađenje. Na taj način, zapravo, stimuliramo ljude', kaže vlasnik restorana Vladimir Babac.

Uz ručak, jeftinija je i kava. I to gotovo dvostruko. 'Vraća se onako u staro doba kad je bilo i za cigarete i za kavu 20 kuna', kaže Marin. A tako bi trebalo ostati još puna dva mjeseca!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene