Prije nego što su roditelji Mile Rončević krenuli na ukrcaj na let za Frankfurt iz Zagreba te nakon toga i drugi let za Philadelphiju u SAD-u, njihova teško bolesna kći pozdravila je i mahnula svima koji su ih došli ispraviti te putem kamera i svim građanima koje je ujedinila u još jednom nesebičnom dobrom djelu.

Galerija


"Bok!", poručila je svima malena Mila Rončević te mahnula i poslala poljubac. Njezina majka Sanja dala joj je poljubac i sve je bilo spremno za putovanje života i nadu u pozitivan ishod liječenja u SAD-u, za koje su građani Hrvatske prikupili nevjerojatna 34 milijuna kuna.

Vezani članci Mila Rončević, pedijatrija - ilustracija (Foto: Facebook, Pixsell,Marijan Susenj) Otac malene Mile koja umire od leukemije za Dnevnik Nove TV: "Moramo se boriti, ljudi se odriču svojeg ručka kako bi pomogli mojem djetetu" Dječja bolnica Kantrida, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačević) Dvogodišnja Mila umire od leukemije i mora na liječenje u SAD. Njezini roditelji mole pomoć: "Svaka kuna je dobrodošla"

Podsjetimo, za eksperimentalno liječenje u Philadelphiji obitelji Rončević bilo je potrebno 2,8 milijuna dolara. Građani Hrvatske pokazali su u još jednoj, munjevito brzoj humanitarnoj akciji, da kad je u pitanju zdravlje djeteta, niti jedan cilj nije nedostižan te su navedeni iznos svojim donacijama i debelo premašili.

Avion Croatia Airlinesa sletio je u 10:40 u zračnu luku Frankfurt. Obitelj Rončević u Frankfurtu je bila do 13:10, kad je uzletio avion Boeing 747-430 prema Philadelphiji. Na Philadelphia International Airport avion Lufthanse s Milom i njezinim roditeljima trebao bi sletjeti u 15:35 po lokalnom vremenu, odnosno oko 21:35 po našem vremenu.

Liječnica malene Mile: "Silno mi je drago da je Mila otišla na nastavak liječenja. Nažalost, ima tu mnogo 'Mila' kojima je potrebna pomoć"