Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoren natječaj za novih 1400 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog potreba granične policije i popunjavanja mjesta u pojedinim policijskim upravama MUP je raspisao natječaj za novih 1400 policajaca.

Riječ je o natječaju za upis polaznika u Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac u 2008./2009. koji provodi Policijska akademija i traje godinu dana - šest mjeseci nastave u Policijskoj školi, tri mjeseca mentorske prakse u policijskim upravama i završna tri mjeseca nastave i treninga u Policijskoj školi.

Pročitajte i ovo Magdalena Dovečer nagodio se Priznao da mu je nećakinja namještala natječaj: Oboje dobili rad za opće dobro umjesto zatvora Televizor najavili značajna poboljšanja Odlučeno je tko će mjeriti televizijsku gledanost u Hrvatskoj

Nakon završetka obrazovanja dio polaznika će kao policijski službenici srednje stručne smjene popuniti radna mjesta u pojedinim policijskim upravama.

Potreba za novim policajcima javila se i zbog, kako kažu u MUP-u, približavanja standardima EU kroz provedbu Strategije razvoja granične policije s ciljem implementacije schengenskog režima upravljanja granicom.

Kandidati koji završe obrazovanje primaju se u službu na neodređeno vrijeme u MUP, uz obvezni pokusni rad (vježbenički staž) od 12 mjeseci, te se raspoređuju na radna mjesta sukladno potrebama policijskih uprava.

Na natječaj se mogu prijaviti svi hrvatski državljani i državljanke mlađi od 24 godine sa završenom četverogodišnjom srednjom školom.

Muški kandidati moraju imati uređenu vojnu obvezu, odnosno potvrdu Ureda za obranu Ministarstva obrane.

Iako nije uvjet, kandidati s položenim vozačkim ispitom B kategorije bit će u prednosti.

Rok za podnošenje prijava je 30. lipnja, a program obrazovanja počinje 15. rujna. Prijave se podnose na adresu Policijske akademije (MUP, Avenija Gojka Šuška 1, s naznakom "za natječaj").

Na internetskim stranicama MUP-a (www.mup.hr) mogu se naći sve dodatne informacije o natječaju i uvjetima za upis, kao i prijavnica za natječaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene