Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki su u bijegu

Otkriveni detalji narkobiznisa u Splitu: "Dileri su imali i kodna imena - Messi, Bambi, Master Yoda..."

Uskok je izašao s detaljima narko biznisa zbog kojeg je u istrazi o toni kokaina obuhvaćeno 19 dilera u Splitu. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

U Splitu je uhićeno 19 dilera, od toga je za 18 njih zatražen istražni zatvor, ali 5 ih je u bijegu.

Drogu su nabavili u Južnoj Americi u Kolumbiji i vozili je jedrilicom preko Atlantika. Imali su razgranat biznis prodaje u Europi, a čini se da su drogu najskuplje prodavali baš u Hrvatskoj.

"Upravo je njemačka policija rasplela klupko trgovine tonom kokaina i tu se razotkrilo i 19 dilera iz Splita. Nakon prvih saznanja u akciji su se klasično pratili mobiteli, pozivi. Dileri su imali i kodna imena kao Messi, Bambi, Master Yoda i slično", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Pročitajte i ovo Sukob Izraela i Hamasa Sukob na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Netanyahu poručio: "Ovo je samo početak." Civili bježe iz Gaze, stižu nova upozorenja o katastrofi

U bijegu je prvookrivljeni koji je i organizirao posao i vodio čitavu ekipu. Još prije tri godine dogovorio je nabavu kokaina u Kolumbiji, u Južnoj Americi. Unajmili su jedrilicu i njome je prevezli preko atlantika do obala Afrike, države Siera Leone. Odatle prema Kanarima i dalje u Europu.

Uskok navodi da su u Njemačkoj imali čitav niz stanova u kojima su organizirali preprodaju droge, a čini se da su drogu najskuplje prodavali u Hrvatskoj.

Nabavljao se kokain u količinama do 10 kilograma, po cijeni od 23.000 do 24.000 eura po kilogramu. Za onima koji su u bijegu raspisana je tjeralica.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 


 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene