Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Križaljka pri kraju

Otkrivamo: Tko su svi predsjednikovi ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović ima još tjedan dana da završi kadrovsku križaljku za Pantovčak. Iako još ništa službeno nije objavljeno, većina savjetničkih mjesta već je popunjena. Otkrivamo tko su novi predsjednikovi ljudi.

Ured predsjednika od 19-tog veljače više neće biti isti, a u njemu će sjediti novi predsjednik Ivo Josipović, ali i njegov novi tim. 'Moj prvi radni dan u uredu je 19-toga i tada ćete imati i nazočne sa biografijama i s podacima sve one koji će bit u uredu', rekao je izabrani predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Desna ruka Ive Josipovića, to jest predstojnik ureda bit će Joško Klisović pravnik i diplomat, koji je 15 godina radio u Ministarstvu vanjskih poslova. Između ostalog, bio je i šef kabineta ministra Jandrokovića, a prije dvije godine napustio je diplomaciju i otišao u privatni sektor. Inače, Klisović je i vjenčani kum Zorana Milanovića, no prvi mu je zadatak rekonstrukcija ureda predsjednika. Zamjenik će mu biti Marko Rakar koji se inače bavi političkom komunikacijom.

Njegov zadatak je izraditi komunikacijsku strategiju, a posebno onu vezanu za internet. Kako bi predsjednik mogao nastaviti komunicirati s građanima putem društvenih mreža. Danica Juričić i dalje će voditi brigu o predsjednikovom rasporedu i bit će pročelnica kabineta Predsjednika. Zlatko Gareljić je budući Josipovićev savjetnik za obranu i vojna pitanja, a nekada je bio SDP-ov zamjenik ministra obrane. Saša Perković Mesićev, savjetnik za nacionalnu sigurnost, bit će i Josipovićev špijun. Josipović će zadržati i Sinišu Tatalovića savjetnika za pitanja političkog sustava. Često spominjani Drago Pilsel također ide na Pantovčak, no neće biti savjetnik, već pisac predsjednikovih govora.

Administracija, informiranje i protokol ne bi se trebali mijenjati te ostaju i konobari i kuhari. Tko će biti savjetnik za ekonomiju i vanjsku politiku još uvijek nije poznato, isto kao ni tko će biti savjetnik za branitelje te društvene i humanitarne djelatnosti, među kojima je i kava s građanima, no za tjedan dana križaljka će biti gotova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene