Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodič kroz grad

Otkrijte što sve Zagreb nudi turistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da biste upoznali jedan grad, nije ga dovoljno samo razgledati, potrebno je čuti i njegovu priču.

Znate li tko je graditelj zagrebačke katedrale? Ili, tko je utjecao na Mariju Jurić Zagorku da se počne baviti novinarstvom? Uoči međunarodnog dana turističkih vodiča Zagrepčani su dobili priliku besplatno upoznati znamenitosti metropole.

Pročitajte i ovo Vepar na Sljemenu Novi slučaj VIDEO Ogromni vepar snimljen kako prebire po smeću: "Gledam miješalicu pa onda vepra..." Sulejman Kadribašić Korisnik Doma za starije "Svugdje su bili plakati, da ga nitko nije sreo...": Obitelj nakon tri mjeseca i dalje traži Sulejmana Kadribašića

Svaki dan točno u podne grički top 'pozdravi' Zagrepčane! Kao i zvona katedrale. Zagreb je bogat povijesnim građevinama i legendama. Priče o zagrebačkim legendama i obilazak gradskih znamenitosti, danas su besplatne. S Trga bana Jelačića preko kaptola, Dolca, Kamenitih vrata, s Markova trga do kule Lotrščak, kroz velebne građevine priča se priča o gradu Zagrebu.

Slike gradske povijesti oživjele su u Muzeju grada Zagreba. Na gotovo svakom koraku spomenik je najvećim povijesnim ličnostima. Zagrepčani su danas otkrili da grad nije samo skup građevina, već da svaka od njih skriva i zanimljivu prošlost. Više o hrvatskoj metropoli i priči o Zagrebu pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene