Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkazan let zbog isteka radnog vremena posade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polazak zrakoplova "Croatia Airlinesa", koji je jučer u 5.50 sati ujutro trebao poletjeti iz Zagreba u Split, otkazan je zbog - isteka radnog vremena posade.

Po zakonu, nakon toga ista posada više ne smije letjeti. 

Pročitajte i ovo Rafale u letu MORH upozorava Moguće probijanje zvučnog zida: Francuski i hrvatski Rafalei preletjet će nekoliko gradova Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Kakav nas vikend očekuje? Doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV

Zbog nevremena koje je u četvrtak poslijepodne zahvatilo hrvatski glavni grad, avion koji je stizao iz Bruxellesa prisilno je sletio najprije u Split, a tek potom u Zagreb, iako je bilo predviđeno obrnuto.

Zrakoplov koji leti na liniji Bruxelles-Zagreb-Split bio je u 19.20 iznad Zagreba, no zbog vremenskih prilika slijetanje nije bilo moguće. 

Odlučeno je da se najprije sleti u Split. No, ondje je bilo potrebno izvaditi svu prtljagu te potom vratiti onu koja je nastavljala u Zagreb. 

Zbog toga je zrakoplov u Zračnu luku Pleso stigao tek oko 23 sata - objašnjava Ksenija Žlof, glasnogovornica "Croatia Airlinesa".

Time je, kako je rečeno, posada ispunila predviđenu normu. Iako je za ranojutarnji let u Split bila predviđena ista posada, ona zbog propisa nije mogao letjeti te je let morao biti otkazan. 

S obzirom na to da avion nije stigao u Split, otkazan je i let Split-Zagreb, predviđen za sedam sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene