Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisak, tvrtka u vlasništvu Agrokora, dobila je novu Upravu i Nadzorni odbor. Iz Nadzornog odbora su otišli Hrvoje Balent, Marijana Alagušić i Domagoj Lelenc, a umjesto Hrvoja Kraljevića, koji je otišao iz Agrokora, na mjesto predsjednika Uprave Tiska došao je Danko Duhović.


Glavna skupština društva Tisak opozvala je tri člana Nadzornog odbora i imenovala nove članove te je donesena i odluka o promjeni glavnog revizora društva, izvješteno je iz Agrokora.

Vezani članci Pretres kuće Todorićevog zeta Hrvoja Balenta (Foto: Dnevnik.hr) Završio pretres kuće Todorićeva zeta: "Bilo je dovoljno vremena, ako su i postojali neki sumnjivi papiri, da se oni sklone" Uhićenja bivšeg vodstva Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Tko su ljudi povezani s Agrokorom za koje je DORH izdao nalog za privođenje

Umjesto dosadašnjih članova Nadzornog odbora Hrvoja Balenta, Marijana Alagušića i Domagoja Jelenca imenovani su Hido Lajtman, izvršni direktor u Sektoru pravih poslova Agrokora, Dubravka Jusić, izvršna direktorica marketinga Agrokora i Irena Weber, izvršna direktorica upravljanja za non core imovinu Agrokora, koja je ujedno preuzela i funkciju predsjednice NO Tiska.

Također, umjesto dosadašnjeg revizora društva Tisak, tvrtke Baker Tilly Hrvatska revizorska tvrtka d.o.o. odlukom Skupštine potvrđen je i novi revizor Tiska tvrtka PricewaterhouseCoopers d.o.o. (PWC).

Nakon održane Glavne skupštine društva održana je i sjednica Nadzornog odbora na kojoj su novoimenovani članovi donijeli odluku o promjeni predsjednika Uprave društva Tisak te proširenju Uprave za jednog novog člana.

Tako je nakon imenovanja funkciju predsjednika Uprave Tiska preuzeo Danko Duhović, a na poziciju novog člana Uprave zaduženog za financije došao je Fabris Peruško.

Dosadašnji predsjednik Uprave Hrvoje Kraljević sporazumno nastavlja karijeru izvan Agrokora.

Danko Duhović je diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Osam godina proveo je radeći za Europlakat kao regionalni menadžer te još dvije kao menadžer u Eurohercu. U Tisak dolazi s mjesta direktora kompanije Publicus iz Rijeke. Uspješnoj profesionalnoj i poduzetničkoj karijeri prethodili su značajni uspjesi Danka Duhovića u sportu, gdje je kao vaterpolski reprezentativac s nacionalnim i međunarodnim uspjesima postao i nositelj državnog odlikovanja za sport. Po prestanku aktivne sportske karijere neko je vrijeme bio i menadžer vaterpolo kluba Kvarner.

Fabris Peruško diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu, u SAD-u.

Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co. gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Nakon toga proveo je dvije godine na mjestu direktora operacija vodećeg ruskog online trgovca Lamoda.ru u okviru grupacije Global Fashion Group iz Londona, gdje je bio odgovoran za promjenu poslovnog modela tvrtke i kreiranje novih usluga. Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.