Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nagodio se

Priznao da mu je nećakinja namještala natječaj: Oboje dobili rad za opće dobro umjesto zatvora

Magdalena Dovečer
Magdalena Dovečer Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix
Poduzetnik Tihomir Pajić osuđen je na temelju nagodbe s europskim tužiteljstvom na osam mjeseci zatvora, zamijenjenih radom za opće dobro, nakon što je na Županijskom sudu priznao da je od svoje rođakinje Magdalene Dovečer tražio pogodovanje na EU natječaju.

Bivša djelatnica HAMAG-BICRO-a Magdalena Dovečer u travnju ove godine na zagrebačkom Županijskom sudu također se nagodila s europskim tužiteljima u zamjenu za blažu kaznu te joj je izrečena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, a koja joj je zamijenjena radom za opće dobro.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) je, ne navodeći identitet optuženice, priopćio je da je presuda donesena na temelju sporazuma stranaka budući da je Dovečer priznala počinjenje kaznenog djela. Dodaje da je Dovečer izrečena i novčana kazna u iznosu od 5000 eura.

Tužiteljstvo je teretilo Dovečer da na traženje svog ujaka Tihomira Pajića namjestila natječaj "Grafičko oblikovanje i izrada promotivnih materijala" u sklopu projekta "Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)", financiranog sredstvima EU u vrijednosti od 113.000 eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon potresa "Ovamo sam kao klinac dolazio na budokai": Premijer sentimentalan na otvorenju gimnazije

Dovečer je, ističu u EPPO-u, osigurala da se ugovor o javnoj nabavi, bez obzira na zaprimljene ponude drugih ponuditelja i sukladno njihovom dogovoru, dodijeli njenom rođaku Pajiću kao vlasniku obrta za grafički dizajn.

Nadodaju kako je unatoč pogodovanju u postupku javne nabave, kao i ustrajanju Dovečer na odabiru Pajićevog obrta, čak i nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila njezinu prvotnu odluku, na kraju odabran drugi ponuditelj usluga grafičkog dizajna.

Pročitajte i ovo Damir Habijan Odmah prisegnuo Sabor potvrdio Habijana za novog ministra gospodarstva, SDP-ovci napustili sabornicu

Mediji su nakon uhićenja Dovečer i Pajića u rujnu 2022. izvijestili kako je optužena, na prijedlog Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca, izbačena iz te stranke i prije no što se EPPO oglasio o pokretanju istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene