Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon potresa

"Ovamo sam kao klinac dolazio na budokai": Premijer sentimentalan na otvorenju gimnazije

Zagrebačka gimnazija Tituša Brezovačkog u cijelosti je obnovljena nakon velikog oštećenja u potresu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i premijer Andrej Plenković posjetili su u cijelosti obnovljenu gornjogradsku Gimnaziju Tituša Brezovačkog u Habdelićevoj 1.

U prigodnom govoru premijer Plenković rekao je kako je s prozora na Markovu trgu gledao radove na toj školi kada je krov bio otvoren tijekom obnove. 

"Ovamo sam ja kao klinac dolazio zahvaljujući pokojnom Eminu Topiću na natjecanje iz budokaija, tako da mi je ova škola ostala u velikim simpatijama prije skoro 45 godina", prisjetio se Plenković. 

"Slušao sam gradonačelnika koji je rekao da su obnovu počeli sa školom Petar Zrinski, meni tamo idu i sin i kći u školu, nije bila nikakva štela da je baš ta škola bila obnovljena na početku", našalio se premijer. 

Pročitajte i ovo Damir Habijan Odmah prisegnuo Sabor potvrdio Habijana za novog ministra gospodarstva, SDP-ovci napustili sabornicu

S cjelovitom obnovom Gimnazije Tituša Brezovačkog u mandatu ove gradske uprave završeno je 15 projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i cjelovite obnove škola vrijednosti 127,5 milijuna eura, od čega je cjelovito obnovljeno čak sedam školskih objekata koje pohađa više od 2500 učenika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene