Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog neisplata doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, protiv 38-godišnjeg vlasnika zidarsko-fasadersko-krovopokrivačkog obrta iz Ivankova nedaleko Vinkovaca čime je državu oštetio za više od 1,5 milijuna kuna, policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetnišvu, izvijestila je Policijska uprava (PU) vukovarsko-srijemska.


Tridesetosmogodišnji Ivankovčanin doprinose za 72 uposlene osobe nije uplaćivao u razdoblju od 1. siječnja 2009. do kraja prosinca 2011. godine, pričinivši materijalnu štetu nešto veću od 1,5 milijuna kuna.

Također je utvrđeno da je uposlenicima, protivno Zakonu o radu i Zakonu o čeku umjesto plaće isplaćivao novčane bonove u visini 500 i 1000 kuna.

Po riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Luke Barunčića kriminalistička istraga nad vlasnikom obrta je pokrenuta nakon prijave zaposlenih da su provjerom u zdravstvenom i mirovinskom fondu otkrili da im tijekom tri godine nisu uplaćivani doprinosi. (Hina)

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Predsjednica Grabar-Kitarović Vinkovačkim jesenima dodijelila Povelju RH Vinkovci (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Drama na parkiralištu u Vinkovcima: Muškarac napao ženu, staklom je izrezao po cijelom tijelu