Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inatili se Plenkoviću

FOTO Kakav cirkus! Pogledajte čije su klupe u Saboru najviše oštećene lupanjem: "Bit će potrebna i procjena štete"

Aktualno Galerija Oštećenja na saborskim klupama - 1 Oštećenja na saborskim klupama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja na saborskim klupama - 2 Oštećenja na saborskim klupama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja na saborskim klupama - 3 Oštećenja na saborskim klupama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Oštećenja na saborskim klupama - 4 Oštećenja na saborskim klupama - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Oštećenja na saborskim klupama - 5 Galerija 1/8 >>
Pregledom saborskih klupa ustanovljena je razvidna šteta u vidu ogrebotina te manjih i većih udubljenja.

Nakon što je saborska oporba u utorak lupanjem nastojala prekinuti Godišnje izvješće Vlade koje je podnio premijer Andrej Plenković, sada je objavljeno i kako nakon njihova demonstriranja izgleda saborska imovina, točnije - klupe.

Pregledom saborskih klupa ustanovljena je razvidna šteta u vidu ogrebotina te manjih i većih udubljenja. No, treba napomenuti da nisu svi zastupnici sjedili na svojim mjestima.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade - 15 usporavanje inflacije Vlada usvojila proračunski plan za iduću godinu: Realni rast BDP-a 2,8 posto

Oštećenja su pretrpjele klupe sljedećih zastupnika: Krešo Beljak, Sandra Benčić, Sabina Glasovac, Bojan Glavašević, Nikola Grmoja, Domagoj Hajduković, Ivana Kekin, Marin Miletić, Anka Mrak-Taritaš, Romana Nikolić, Dalija Orešković, Božo Petrov, Marijana Puljak, Sanja Radolović, Nino Raspudić i Urša Raukar.

Pročitajte i ovo Davor Božinović izjave nakon vlade Smije li Bulj postaviti građansku stražu na granici? "Previše je tu populizma i politikantstva"

"Dosad nismo zabilježili slučaj počinjenja materijalne štete na saborskoj imovini u ovom obliku i na ovaj način od saborskih zastupnika, a kako saborske službe nisu u mogućnosti načiniti samostalnu procjenu štete, za to će biti potrebna profesionalna procjena, nakon koje će se pristupiti popravku u skladu s preporukama struke", poručili su iz Sabora.

Oporba nezadovoljna

Oporba nezadovoljna svime pojavila se na sjednici odbora za Ustav, iako su predlagali da o svemu odmah rasprave, predsjednik odbora takvu mogućnost danas je odbacio.

"Hoćemo li imati i kad sjednicu Odbora za Ustav kojom bi razmatrali jučerašnji događaj u sabornici?", pitao je SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk.

Pročitajte i ovo Goran Vesić U Srbiji Ministar postao hit na društvenim mrežama: Svi su brzo primijetili da nešto nije kako treba

"Ja sam htjela i predložiti da točka dnevnog reda danas bude povreda poslovnika od strane predsjedavajućeg jučer u sabornici kada se po prvi puta, barem otkad sam ja ovdje, dogodilo da su 4 zastupnika preskočena i da im se nije dala riječ nego su preskočena od strane predlagatelja", rekla je saborska zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić.

"Od svih tih prigovora mi zapravo nismo dobili nijedan prigovor. Dobili smo jedan prigovor od kolege Domagoja Hajdukovića koji nije u skladu s poslovnikom jer on je, kao što ste svi vidjeli jučer, on se digao i rekao da unaprijed najavljuje da će tražiti mišljenje Odbora.
To je nešto što zbog formalnih nedostataka odbacujemo. Drugih zahtjeva nismo imali. A ovo je vaš prijedlog, o kojem možemo glasat nakon ove sjednice - da li ćemo to uvrstit u dnevni red, u kojoj formi, kako i sve to"; odgovorio je predsjednik Odbora za Ustav Dražen Bošnjaković.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Sisku Poznati detalji strašne nesreće u kojoj je smrtno stradao biciklist: Vozač autobusa priveden

Benčić je komentirala i oštećenje saborske imovine.

"Ako je to najbolje što su mogli smisliti protiv nas, neka samo procjenjuju štetu. Ja ću procjenjivati štetu 7 godina Plenkovićeve vladavine u Hrvatskoj. Oni neka procjenjuju štetu na klupama jer što god oni odrede 'ok'. Nadam se da će javnost vidjeti kojim se sve smicalicama i bezobrazlucima služe da bi nas zastupnike onemogućili u iznošenju stajališta na koja po poslovniku imamo pravo", istaknula je Benčić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene