Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odlučila

Ostaju mjere za ublažavanje rasta cijena struje i plina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice produljila važenje odluke o mjeri za ublažavanje porasta cijena električne energije građanima i kućanstvima do kraja lipnja iduće godine, a u 2011. godini i dalje će vrijedit posebna mjera za ublažavanje porasta cijene prirodnog plina kućanstvima.

Naime, dosadašnje su odluke vrijedile do kraja ove godine, a Vlada ih sada produžava tako da će građani i kućanstva i nadalje struju i plin plaćati po sadašnjim cijenama, objašnjavaju u Vladi.

Pročitajte i ovo Ministar financija Marko Primorac Zatvoren upis trezoraca Ministar Primorac o trezorcima: "Građani su odazivom pokazali da vjeruju državi" Marko Primorac Gost Dnevnika Nove TV Primorac otkrio hoće li se uskoro ići na rasterećenje plaća, prognozirao i nadolazeću utakmicu: "Proračun to ne može izdržati"

>> Kosor: Rezultate na polju investicija očekujem već u siječnju

>> Novi financijsko-investicijski dvojac čeka puno problema i malo vremena

Kako se navodi u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću, izmijenjena će se Odluka o provedbi mjera za ublažavanje porasta cijena električne energije građanima i kućanstvima primjenjivati za obračun potrošene energije do 30. lipnja 2011. godine.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, kako se nastavlja, donesena je Odluka o provedbi posebne mjere za ublažavanje porasta cijena prirodnog plina kućanstvima u 2011. godini.

Distributeru se nadoknađuje iz državnog proračuna

Takva je odluka donesena i krajem prošle godine za 2010. godinu, a njome je Vlada, nakon što je početkom 2010. prirodni plin poskupio za oko 19 posto, utvrdila da kućanstva plaćaju povećanje od 15 posto, dok se preostali dio provedbom posebne mjere opskrbljivaču, odnosno distributeru nadoknađuje iz državnog proračuna.

I novom odlukom za 2011. utvrđuje se da kućanstva koja se opskrbljuju plinom na koje se primjenjuje tarifni sustav za opskrbu prirodnim plinom, s iznimkom povlaštenih kupaca, kao i ove godine plaćaju povećanje iznosa od 15 posto, a preostali će se dio osigurati opskrbljivaču prirodnog plina iz državnog proračuna RH za 2011. godinu, provedbom posebne mjere za ublažavanje porasta cijena prirodnog plina u kućanstvima u 2011. godini. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene