Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštetili sedam vozila

FOTO Privedeni provalnici koji su napravili dar-mar u zagrebačkoj Dubravi: Policija objavila detalje

Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 7
Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 7 Vanesa Pandzic/Cropix
Aktualno Galerija Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 7 Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 7 Foto: Vanesa Pandzic/Cropix Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 2 Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 2 Foto: Zeljko Hajdinjak/Pixsell Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 1 Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 1 Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 4 Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 4 Foto: Zeljko Hajdinjak/Pixsell +2 Uhićeni muškarci izvedeni pred DORH - 5 Galerija 1/7 >>
Osobe koje su izazvale veliku nesreću prilikom bijega od policije u zagrebačkoj Dubravi ispitane su u Državnom odvjetništvu. Tereti ih se da su počinili kaznena djela teških krađa provaljivanjem u stanove.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad četvoricom provalnika, uhićenih u utorak na Maksimirskoj cesti, koje sumnjiče da su se provalama u domove imućnijih vlasnika domogli plijena od najmanje 80.000 eura.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) precizirala je da su kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena četvorica muškaraca u dobi od 36, 34, 32 i 19 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života općeopasnom radnjom ili sredstvom, prisile prema službenoj osobi, krivotvorenja isprava te osam teških krađa provaljivanjem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Teške ozljede VIDEO Užas u cirkusu! Akrobat pao s visine od najmanje deset metara: "U početku sam mislila da je to dio predstave"

Policija je, provodeći kriminalističko istraživanje, utvrdila da osumnjičeni gotovo svakodnevno u večernjim satima obilaze ulice u podsljemenskoj zoni kako bi uočavali domove imućnijih vlasnika kada u njima ne bi bilo nikoga. Tada bi prilazili objektu sa stražnje strane, penjali se ljestvama na terase i obijali vrata ili prozore te krali veće količine novca, zlatnog nakita, satova i skupocjenih parfema.

Nakon jedne takve provale u Jurjevskoj ulici, policajci su osumnjičene uhitili u utorak na raskrižju Maksimirske ceste i Mandlove ulice, a u akciji su sudjelovali pripadnici Jedinice za specijalnu i interventnu policiju i policajci općeg kriminaliteta.

Kako je ranije izvijestio PUZ, četvorica osumnjičenika su uhićena u mazdi kojom je upravljao 36-godišnjak, a prilikom pokušaja bijega vozač mazde je oštetio sedam vozila koja su tada bila zaustavljena na kolniku te dvojicu policajaca.

Za prvoosumnjičenim Belgija raspisala tjeralicu

Policajci su zbog sprječavanja bijega te zaštite imovine i života okolnih građana razbili prozore na zaključanim vratima mazde i pod nadzor stavili osumnjičenike koje su zatim vezali, uhitili i doveli u službene prostorije.

PUZ naglašava da je u daljnjem kriminalističkom istraživanju kod osumnjičenika pronađen zlatni nakit koji su netom prije otuđili, sredstva maskiranja i druge predmete koji su od značaja za kazneni postupak. Također je pretraženo više domova osumnjičenika i automobil.

Pročitajte i ovo Poruke na Putinovoj konferenciji godišnja konferencija Ogroman gaf tijekom Putinova obraćanja! Iza njega se pojavile bijesne poruke Rusa

Uz to, daljnjim provjerama je utvrđeno da je belgijska policija ranije raspisala tjeralicu za 36-godišnjakom radi izdržavanja osmogodišnje zatvorske kazne te zbog teških krađa u sklopu zločinačkog udruženja na području Belgije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenici su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kažu u policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene