Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U BABINOJ GREDI

Treba li neko dijete stradati da se problem riješi? U ovoj maloj općini obećanja slušaju već godinama

Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Škola bez dvorane (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Osnovna škola iz Babine Grede proslavila je 200. rođendan. Tom prigodom učenici su dobili novo školsko igralište. O školskoj dvorani još uvijek mogu samo sanjati. Umjesto dvorane ondje je već 4 godine rupa.

Ples, nogomet, vježbanje na novom školskom igralištu. Sve je lijepo dok je vrijeme lijepo. "Već je i zahladilo. Učenici su već jučer sat tjelesnog proveli u školskom holu, što je neprimjereno. Svaki puta brinem kad god je izvođenje nekih elemenata jer se radi o mramornom podu“, govori Đurđica Babić, ravnateljica OŠ Mijat Stojanović.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Djeca Kako oživjeti selo U samo nekoliko mjeseci desetero mladih kupilo kuću u ovoj općini: "Voljela bih kad bi sva djeca u državi mogla imati ovakve uvjete"

A nastava tjelesnog osim u školskom predvorju i učionicama, odvija se i u knjižnici. Temelji za dvoranu iskopani su prije četiri godine, a koliko će učenici vježbati u predvorju škole, još se ne zna.

"Dokumentacija je pri kraju. Nadamo se da će kroz desetak dana krenuti sa zapunjavanjem jame. Ako bude sve išlo po planu, onako kako radimo, nadamo se sljedeće godine da će krenuti izgradnja“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić.

Roditelji učenika ne vjeruju obećanjima. U Babinoj Gredi nemaju dvoranu, ali nemaju ni vrtić. A samo u prvim mjesecima ove godine rođeno je beba kao cijele prošle godine.

Općina je obećala vrtić, ali njegova izgradnja će potrajati. "Složili smo projektni tim, raspisujemo uskoro natječaj i ja se nadam do kraja iduće godine, najkasnije do početka 2020., da će vrtić biti izgrađen“, navodi Josip Krnić, načelnik Općine Babina Greda.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene