Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivna Hrvatska

Osijek je domaćin velikog treninga jubilarne desete sezone Aktivne Hrvatske

PR
PR Foto: PR
Grad Osijek pridružuje se gradovima domaćinima velikog treninga jubilarne desete sezone Aktivne Hrvatske.

Tim vodećeg hrvatskog sportsko – edukativnog projekta vježbat će s građanima na Trgu Ante Starčevića u subotu, 10. rujna u 18 sati. Vježbači se već sad, zbog ograničenog broja, mogu prijaviti za trening putem službene web stranice: www.aktivnahrvatska.hr.

„Grad Osijek i ove je godine ponosan partner Aktivne Hrvatske. Vjerujemo da će svi naši sugrađani kao i prijašnjih godina podržati projekt i okupiti se u što većem broju. Vjerujem da će isto tako i svi ostali gradovi u Hrvatskoj poslati lijepu poruku da se svi trebamo baviti sportom i biti aktivni jer upravo je tjelesna aktivnost prevencija brojnih bolesti. U vremenu kada nas je uz sve ostalo zadesila i pandemija koronavirusa, sportom se možemo boriti protiv svega.“- istaknuo je prvi operativac sporta u Osijeku te proslavljeni hrvatski gimnastičar Robert Seligman. Uz njega, na prijemu za organizatore u Gradu Osijeku bila je i Gordana Veselić Gradski iz Saveza za sport i rekreaciju "Sport za sve".

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta u Osijeku je Grad Osijek te Savez sportske za sve. Trenerski tim predvodi kineziolog Ivan Antunović, a u timu su Lukrecija Dragić, Iva Lončar i Dominik Špoljarić. Trening je namijenjen svim generacijama, izvodi se vlastitom tjelesnom težinom uz stručno vodstvo trenera projekta.

Aktivna Hrvatska do sada je na treninzima u devet godina okupila više od 40 tisuća građana. „Broj onih koje je naša poruka potakla na vježbanje broji se u stotinama tisuća. No, nažalost potrebno je stalno poticati i afirmirati ljude jer s vremenom interes opada. Dvije godine pandemije ostavile su velikog traga kako na fizičkom tako i na mentalnom zdravlju svih nas. Upravo zato, ovim treningom želimo ponovno aktivirati sve nas te poslati poruku Hrvatskoj o važnosti redovne tjelesne aktivnosti!“ – izjavio je Ivan Antunović.

Partneri projekta su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Mentalni trening, Definicija Hrane, GRAWE osiguranje, Janaf, INA, PIK Vrbovec, Rajska Rajčice, Jana, Mg Mivela, AllergoSan, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik te Plava Laguna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene