Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski dožupan iz redova HSP-a Daniel Srb te tri člana Županjskog poglavarstva iz te stranke Ivan Požgain, Anđelko Lišnjić i Josip Papić podnijeli su danas ostavke na svoje dužnosti u Poglavarstvu.


Ostavke HSP-ovih dužnosnika najavio je predsjednik HSP-a i osječki gradonačelnik Anto Đapić nakon neodržavanja za danas sazvane sjednice Gradskoga vijeća.

Vezani članci Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Sastala se vladajuća koalicija u vezi sa zakonom o trgovini, Bačić: "Vodit ćemo računa o odmoru i prilagodbi rada trgovina sezonskim aktivnostima" Slika nije dostupna Ostavke petorice članova HSP-a u županijskom Poglavarstvu

U tekstu ostavke, koji je na izvanrednoj konferenciji za novinare Srb podijelio predstavnicima medija, navodi se kako "zbog evidentnih neslaganja HSP-a i HDSSB-a o potrebi i načinu izgradnje nastavno-sportske dvorane Gradski vrt, kao i zbog evidentnog pokušaja preslagivanja vlasti u Osijeku, na štetu HSP-a, nastavak rada u Poglavarstvu Osječko-baranjske županije više nije moguć".

Srb je ocijenio kako su neslaganja koalicijskih partnera HSP-a i HDSSB-a o izgradnji sportske dvorane "evidentno nepremostiva", da HSP taj projekt smatra iznimno važnim za Županiju, grad Osijek i širu regiju, jer, kako drži, "bitno pridonosi daljnjem razvoju", a da nepodržavanje toga projekta znači upravo suprotno.

Činjenica je da se oko toga ne možemo suglasiti s koalicijskim partnerom, čiji je tvrdi stav nepremostiva prepreka za naš ostanak u Županijskom poglavarstvu, rekao je Srb dodavši da vijećnici HSP-a do daljnjega ostaju u Županijskoj skupštini.

>> Osijek: Kriza vlasti proširena i na županiju

Ocijenio je kako se izgradnja sportske dvorane pokušava iskoristiti kao povod za izazivanje neslaganja i sukoba u koaliciji HSP-HDSSB, da bi se pridobio interes javnosti protiv izgradnje dvorane.