Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: HSP-ovci podnijeli ostavke u Županijskom poglavarstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski dožupan iz redova HSP-a Daniel Srb te tri člana Županjskog poglavarstva iz te stranke Ivan Požgain, Anđelko Lišnjić i Josip Papić podnijeli su danas ostavke na svoje dužnosti u Poglavarstvu.

Ostavke HSP-ovih dužnosnika najavio je predsjednik HSP-a i osječki gradonačelnik Anto Đapić nakon neodržavanja za danas sazvane sjednice Gradskoga vijeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Tempirana bomba' Đapić i Kovačević o predizbornoj koaliciji HDSSB-a i HNS-a Slika nije dostupna Osijek: Ostavke HSP-ovaca u Županijskoj skupštini i poglavarstvu

U tekstu ostavke, koji je na izvanrednoj konferenciji za novinare Srb podijelio predstavnicima medija, navodi se kako "zbog evidentnih neslaganja HSP-a i HDSSB-a o potrebi i načinu izgradnje nastavno-sportske dvorane Gradski vrt, kao i zbog evidentnog pokušaja preslagivanja vlasti u Osijeku, na štetu HSP-a, nastavak rada u Poglavarstvu Osječko-baranjske županije više nije moguć".

Srb je ocijenio kako su neslaganja koalicijskih partnera HSP-a i HDSSB-a o izgradnji sportske dvorane "evidentno nepremostiva", da HSP taj projekt smatra iznimno važnim za Županiju, grad Osijek i širu regiju, jer, kako drži, "bitno pridonosi daljnjem razvoju", a da nepodržavanje toga projekta znači upravo suprotno.

Činjenica je da se oko toga ne možemo suglasiti s koalicijskim partnerom, čiji je tvrdi stav nepremostiva prepreka za naš ostanak u Županijskom poglavarstvu, rekao je Srb dodavši da vijećnici HSP-a do daljnjega ostaju u Županijskoj skupštini.

>> Osijek: Kriza vlasti proširena i na županiju

Ocijenio je kako se izgradnja sportske dvorane pokušava iskoristiti kao povod za izazivanje neslaganja i sukoba u koaliciji HSP-HDSSB, da bi se pridobio interes javnosti protiv izgradnje dvorane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene