Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječani zadovoljni

Osijek dobio autobusni kolodvor kakav nema ni Madrid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks u Osijeku je otvorio novi autobusni kolodvor. U društvu s poduzetnikom Dragom Tadićem koji je nedavno nakratko pritvoren pod ozbiljnom optužbom da je pokušao podmititi suce Ustavnog suda u slučaju Branimira Glavaša. Istraga traje, a Šeks i Tadić zajedno su ušetali u novi osječki kolodvor.

Stari autobusni kolodvor dijeli samo 100-njak metara od novoga, a kao da nisu iz istog svijeta. 'Kad su naši dioničari došli i vidjeli što smo uložili, jedan od dioničara živi u Madridu, rekao mi je Drago ovo nema ni Madrid', rekao je Drago Tadić, predsjednik Uprave Koteksa.

Pročitajte i ovo Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Kolodvorom je oduševljen i potpredsjednik Sabora. Istraga koja je otvorena protiv Drage Tadića zbog sumnji da je pokušao podmititi suce ustavnoga suda u slučaju Glavaš danas je u drugom planu. 'Ovo je doista na ponos Osijeka, Slavonije i Hrvatske. Ovo je krunski dokaz kako jedna sloga i zajedništvo može na temelju javno-privatnog partnerstva, kako se može izgraditi dobar objekt', ističe Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora.

Privatni će partner održavati, upravljati i gospodariti kolodvorom idućih 26 godina. Tada kolodvor postaje vlasništvo grada. '2037. Godine grad Osijek će procijeniti da li će dati objekt u najam ili će gospodariti ovim objektom', kaže Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik. Novi kolodvor, putnike i vozače posvetio je nadbiskup Marin Srakić. Nadbiskup je vozače podsjetio do koje ih granice čuva anđeo-čuvar. Uz pomoć anđela čuvara s novoga kolodvora prvi autobusi kreću u nedjelju točno u ponoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene