Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladimir Šeks u Osijeku je otvorio novi autobusni kolodvor. U društvu s poduzetnikom Dragom Tadićem koji je nedavno nakratko pritvoren pod ozbiljnom optužbom da je pokušao podmititi suce Ustavnog suda u slučaju Branimira Glavaša. Istraga traje, a Šeks i Tadić zajedno su ušetali u novi osječki kolodvor.


Stari autobusni kolodvor dijeli samo 100-njak metara od novoga, a kao da nisu iz istog svijeta. 'Kad su naši dioničari došli i vidjeli što smo uložili, jedan od dioničara živi u Madridu, rekao mi je Drago ovo nema ni Madrid', rekao je Drago Tadić, predsjednik Uprave Koteksa.

Vezani članci Najezda komaraca - 6 Od samih prizora čovjeka zasvrbi: Unatoč milijunima za suzbijanje, u Osijeku i okolici opet se bore s najezdom komaraca Provjereno: Zdravko Mamić optužuje suce - 2 Pogledajte što je Zdravko Mamić ekipi Provjerenog još prije dvije godine govorio o druženju s osječkim sucima

Kolodvorom je oduševljen i potpredsjednik Sabora. Istraga koja je otvorena protiv Drage Tadića zbog sumnji da je pokušao podmititi suce ustavnoga suda u slučaju Glavaš danas je u drugom planu. 'Ovo je doista na ponos Osijeka, Slavonije i Hrvatske. Ovo je krunski dokaz kako jedna sloga i zajedništvo može na temelju javno-privatnog partnerstva, kako se može izgraditi dobar objekt', ističe Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora.

Privatni će partner održavati, upravljati i gospodariti kolodvorom idućih 26 godina. Tada kolodvor postaje vlasništvo grada. '2037. Godine grad Osijek će procijeniti da li će dati objekt u najam ili će gospodariti ovim objektom', kaže Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik. Novi kolodvor, putnike i vozače posvetio je nadbiskup Marin Srakić. Nadbiskup je vozače podsjetio do koje ih granice čuva anđeo-čuvar. Uz pomoć anđela čuvara s novoga kolodvora prvi autobusi kreću u nedjelju točno u ponoć.