Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠKOLA U BANOVINI

Ravnateljica osnovne škole u Gori: "Za sada nemamo rezervni prostor, zato idemo online. Nikome nije svejedno djecu poslati u školu"

Aktualno Galerija Valentina Vujnović, ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić u Gori, i Ivana Pezo Moskaljov Valentina Vujnović, ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić u Gori, i Ivana Pezo Moskaljov Foto: DNEVNIK.hr +0 Valentina Vujnović, ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić u Gori Galerija 1/2 >>
Ministar obrazovanja Radovan Fuchs objavio je da će učenici osnovnih škola od prvog do 4. razreda i učenici četvrtih razreda srednjih škola nastavu pohađati u školama. Svi ostali učenici osnovnih i srednjih škola od ponedjeljka će nastavu pratiti po modelu C.

Nakon sastanka s Nacionalnim stožerom, ministar Radovan Fuchs izjavio je kako je zajednički stav većine županija da od ponedjeljka na nastavu u škole krenu učenici nižih razreda osnovnih škola te maturanti. Ostali će još neko vrijeme nastavu pratiti online. Isti će se princip u Sisačko-moslavačkoj županiji pokušati osigurati raspodjelom učenika u školama koje nisu oštećene.

U Goru u školu idu učenici iz 12 okolnih sela. Valentina Vujnović, ravnateljica OŠ "Ivan Goran Kovačić" Gora objašnjava kako će biti organizirana nastava. Unutrašnjost škole potpuno je uništena u potresu. Škola je zatražila odgodu od tjedan dana, a nastava online trebala bi početi 25. siječnja.

"Vremena vjerojatno do tada neće biti dovoljno, ali mi smo tražili da s nastavom krenemo 25. siječnja. Tada bi krenuli online, jer je škola neuporabljiva i skroz uništena iznutra. Što se tiče organizacije nastave, bit će problem, jer je dosta učenika ostalo bez svojih kuća i nalaze se u kamp-kućicama ili kontejnerima, a neki čak i nisu dobili kamp-kućice. Bit će problem, ali svi se trudimo da sve uspije. 

Osposobljavamo računala, u kontaktu smo s našim osnivačem da djeca imaju struju i da pokrivenost signalom bude što bolja. Djeca se moraju polako vratiti u život. Za sada nemamo rezervni prostor, zato idemo online. Nikome nije svejedno djecu poslati u školu. Roditelji nas podržavaju. Roditelji žele da škola polako krene, da se djeca malo smire nakon svega", ističe ravnateljica. 

Škola je iznutra potpuno uništena.

"Zidovi su srušeni. Od sutra ćemo isprobati opremu, ne znamo koliko opreme je uopće uništeno", dodaje. 

Svaki dodatan potres izaziva i dodatan stres, a ravnateljica kaže da je jedan tim za psihološku pomoć smješten u Petrinji u OŠ Mate Lovraka i da su roditelji upoznati s tim te da mogu potražiti psihološku pomoć.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene