Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Agram

Optužnica protiv Bandića ni nakon dvije godine nije pravomoćna, sud će mu odblokirati imovinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni nakon više od dvije godine od podizanja, optužnica u slučaju Agram protiv Milana Bandića i ostalih 14 osumnjičenih u toj aferi još nije pravomoćna.

S obzirom na to da su prošle više od dvije godine, Bandićeva obrana očekuje da će mu imovina biti odblokirana. O tome hoće li se i dalje primjenjivati privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi, čeka se odluka Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda. 15 milijuna kuna jamčevine, koja je bila na depozitu suda, vraćena je Bandiću.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Kazimir Bačić USKOK objavio Podignuta optužnica protiv bivšeg ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i poduzetnika Milana Lončarića: Poznato za što se sve terete

„Nakon što protekne dvije godine, a optužnica ne stane na pravnu snagu, sud je dužan odblokirati imovinu, odnosno ukinuti tu mjeru osiguranja“ kaže Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković.


Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu kaže kako je riječ o zakonskoj proceduri koju se treba poštivati.

„To su postupci koji imaju svoj tijek i komunikacija između našeg suda i višeg suda koji donosi određene odluke i to je jednostavno zakonska procedura koja se mora poštivati“ rekao je Devčić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene