Ni nakon više od dvije godine od podizanja, optužnica u slučaju Agram protiv Milana Bandića i ostalih 14 osumnjičenih u toj aferi još nije pravomoćna.

Galerija


S obzirom na to da su prošle više od dvije godine, Bandićeva obrana očekuje da će mu imovina biti odblokirana. O tome hoće li se i dalje primjenjivati privremena mjera osiguranja oduzimanja imovinske koristi, čeka se odluka Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda. 15 milijuna kuna jamčevine, koja je bila na depozitu suda, vraćena je Bandiću.

Vezani članci Milan Bandić na premijeri filma Darija Juričana, \'\'Kumek\'\' ''Govorio je jedva čujnim glasom, nježno se ljuljao, oči mrtve umorne, pogled u pod, mislio sam da će dedica pasti na mene'' Severina Severina na premijeri filma o Bandiću ukrala show zanimljivom porukom na masci, nju nitko nije ni očekivao

„Nakon što protekne dvije godine, a optužnica ne stane na pravnu snagu, sud je dužan odblokirati imovinu, odnosno ukinuti tu mjeru osiguranja“ kaže Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković.


Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu kaže kako je riječ o zakonskoj proceduri koju se treba poštivati.

„To su postupci koji imaju svoj tijek i komunikacija između našeg suda i višeg suda koji donosi određene odluke i to je jednostavno zakonska procedura koja se mora poštivati“ rekao je Devčić.