Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije priopćilo je da je "došlo do informacije" da se Damir Sireta, optužen za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima na Ovčari 1991. godine, nalazi u pritvoru u Norveškoj.


"Za Siretom, koji je do sada bio nedostupan ogranima gonjenja, raspisana je međunarodna tjeralica na osnovu koje je lociran, u suradnji s norveškim državnim organima", priopćilo je Tužiteljstvo za ratne zločine.

Vezani članci Sjekira, ilustracija Sjekirom na policajca: Pijana nazvala policiju, a onda ih napala zajedno s muškarcem, u samoobrani se koristio suzavac Lisice, ilustracija Uhićen zbog ratnog zločina u srpskim logorima: Zlostavljao branitelje i civile zarobljene u Vukovaru, jedan od njih preminuo

U priopćenju se dodaje da "postoji sumnja da je Damir Sireta, kao pripadnik snaga Teritorijalne obrane Vukovara, jedan od egzekutora 200 ratnih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara u studenome 1991. godine".

Dosad je u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, još nepravomoćnom presudom, osuđeno 15 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe "Leva Supoderica".