Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasni klima uređaji

Oprez! Prevelika razlika u temperaturi iznimno je opasna...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini prvi smrtni slučaj zbog toplinskog vala i razlike u temperaturama. Jednogodišnje dijete preminulo je nakon što je izašlo iz klimatiziranog automobila. Temperatura je u autu bila za 20 stupnjeva niža od vanjske.

U automobilu klima namještena na 20 stupnjeva nižu temperaturu od vanjske. Takva razlika u temperaturi opasna je po zdravlje, upozoravaju liječnici.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Slika nije dostupna Proljetne temerature u cijeloj zemlji Hrvatski Božić na nevjerojatna +22 stupnja!

'Nipošto da ta razlika u temperaturi bude nekih 10-15 stupnjeva nego doslovno pet, šest stupnjeva samo niže nego što je vanjska temperatura', tvrdi Monika Jeđud, specijalist opće medicine.

>> Toplo vrijeme donosi opasnosti!

Pri nagloj promjeni temprature može doći do pada krvnog tlaka, pojačanog rada srca, grčeva, pulsiranja u grudima ili još ozbiljnijih posljedica. 'Do malaksalosti,slabosti i do naglog gubitka svijesti', dodala je liječnica Jeđud.

Oni koji često ulaze i izlaze iz klimatiziranih prostora paze na razlike u temperaturi. Najugroženija su djeca, stariji građani i kronični bolesnici.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene