Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ćorić im odgovorio

Oporba donijela dvije nove inicijative prema većini: Traže smjenu ministra Ćorića i interpelaciju rada Vlade

Dvije nove inicijative prema vladajućoj većini stižu iz oporbe. Stranka Fokus dala je premijeru 24 sata da smijeni ministra Tomislava Ćorića, a ako se to ne dogodi, zajedno s ostatkom oporbe kreće u skupljanje potpisa za opoziv. Smeta im njegova povezanost s aferom Janaf i Josipom Rimac. Zbog afere vjetroelektrane interpelaciju na rad Vlade podnosi i Domovinski pokret u suradnji s Mostom i Fokusom. Žele utvrditi činjenice o potencijalnim protuzakonitim radnjama vezanim za vjetropark Krš Pađene.

Saborski Klub zastupnika Domovinskog pokreta (DP) uputio je u četvrtak u proceduru interpelaciju o radu Vlade u vezi s projektom vjetroelektrane Krš-Pađene, uz potporu 20 oporbenih saborskih zastupnika, izvijestila je zastupnica DP-a Karolina Vidović Krišto.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Jedno pitanje mu nije sjelo Penava za Dnevnik Nove TV: "Nismo uskogrudna stranka, bit će mjesta za Kolakušića i istaknute pojedince" Mislav Kolakušić i Mario Radić Borba za svaki glas Sprema se nova suradnja na desnici: "Jako smo blizu dogovora..."

''Hrvatsku moramo spašavati iz korupcijske močvare, zbog ove brutalne korupcije od koje koristi ima jedna uska skupina ljudi nama nedostaje novac za medicinske sestre, za liječnike, policajce, profesore u školama i s time se mora prestati'', kazala je Vidović Krišto.

Afera kikiriki

Pritom je napomenula kako interpelacija nema veze s onim što nazivamo aferom Josipe Rimac. "Ta je afera kikiriki u odnosu na ovu aferu zbog koje tražimo interpelaciju”, naglasila je Vidović Krišto, uvjerena da je riječ o nizu protuzakonitih radnji, od prvotnog sklapanja ugovora s HROTE-om do dobivanja povlaštenog kredita HBOR-a.

Dodala je kako Sabor uvijek ima pravo interpelacijom raspravljati o bilo kojem segmentu rada Vlade i podsjetila da je u nedavnom intervjuu strateg prošle kampanje HDZ-a ustvrdio da su "brzo zatvorili aferu vjetroelektrane".

Saborski zastupnik Dario Zurovec (Fokus) kaže da mu ''nitko ne može reći da tu jedan ministar ne može znati što se događa s jednim Janafom''. ''Ne može mi nitko reći da ne zna što je radila Josipa Rimac ako je to u njegovu resoru'', rekao je.

Ćorić: To je nešto na što ja ne mogu utjecati

Sve je komentirao i ministar Tomislav Ćorić, za kojega je stranka Fokus premijeru Andreju Plenkoviću dala rok od 24 sata da ga smijeni.

''Što očekivati? Oporba je izgubila izbore. Neki od njih imali su jako velike ambicije prije četiri-pet mjeseci, imali su i prije godinu dana, a sad su došli u situaciju da te ambicije i svoje frustracije mogu iskaljivati na ovaj način. To je nešto na što ja ne mogu utjecati s jedne strane, s druge strane tu nema sadržaja'', poručio je.

''Očito da tim interpelacijama oporba pokušava i razmišlja da je vladajuća većina koja broji 76 ruku slabost ove vladajuće većine, a ja im poručujem da je upravo tih 76 ruku u Hrvatskom saboru iznimno stabilna vladajuća većina'', rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene