Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabušanti u parlamentu

Plaća od 15.000 kuna, a sabornica prazna: Karticu  cvikalo 128 zastupnika, a u dvorani ih bilo samo 40

Pustoš u Saboru, a plaća ide (Foto: Dnevnik.hr)
Pustoš u Saboru, a plaća ide (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pustoš u Saboru, a plaća ide (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Saboru - slika sve gora. Sabornica zjapi prazna, a većina zastupnika ponovno nije na svom radnom mjestu.

Ujutro je zasjedalo nekoliko odbora, a na plenarnoj sjednici bila su dva važna zakona - zakon o otocima i projekt zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe. Kako danas nije glasovanje, u dvorani nije bilo ni više od 40 zastupnika i zastupnica, no zato ih se gotovo 130 prijavilo da je ušlo u zgradu parlamenta.

Pročitajte i ovo Jasenka Auguštan-Pentek Posložila se Zastupnici koja živi u Zagorju platili smo skupi hotel u centru Zagreba: Njezine izjave morate pročitati Sabor - 2 Kockice u Saboru Zbog utakmice stao Sabor: Tko je malo praznovjeran, tko tankih živaca, a tko se nije vratio na posao?

"Znam da svi navedu da su tu, rade po Saboru, ali da je razlika prevelika, te poslove imaju oni koji vode saborske odbore", komentirao je otužnu situaciju zastupnik Panenić.

"Ovog trenutka mogu neko opravdanje naći zastupnicima, jer sam i sama do sad bila na sjednicama odbora. Vi znate da dolazi i rebalans i proračun, traje čitav niz zasjedanja po odborima", opravdavala je kolege Sunčana Glavak, dok je Predrag Matić bio mnogo kritičniji: "Tužno, žalosno, a što da vam kažem? Cijela Hrvatska je takva, kako u Hrvatskoj tako i u Saboru i obratno". 

U prosjeku primaju 15 tisuća kuna. No ovisno o dužnostima, porezne obveznike stoje i 20-ak tisuća kuna.
Jedan od najdugovječnijih zastupnika - ne pamti ovakav saziv.

„Ja se nekada sjećam da velika dvorana Mažunarić nije bila dovoljna da primi sve zainteresirane zastupnike, ne samo članove odbora i pripadnike medija, a sada nisu došli nisu svi članovi odbora“, kaže HDZ-ov Ivan Šuker.

U sabornicu ne svraćaju ni svi zastupnici, koji se prijavljuju na ulazu u zgradu. Čak 128 ih je danas "cvikalo" svoju karticu. A u sabornici ih nije bilo više od 40.

„Ja sam čuo glasine da tu ima stvarno bizarnih opradavanja- poput roditeljskih sastanaka, koji su kasno navečer i nema razloga da netko izostane cijeli dan iz sabora“, kaže Branimir Bunjac.

U prvoj polovici mjeseca bili su na odmoru. Pauza je trajala od Svih svetih do ove srijede, kad je počela nova sjednica. Percepcija o radu Sabora je loša - građani zastupnike ocjenjuju s dovoljnim.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene