Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Jaramaz)

Općinski sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu u slučaju Nevene A.M. koja je 2015. napala policajca udarivši ga nogom u lice, dok je drugog policajca ubola kemijskom i pokušala ugristi.


Godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine, Općinski je sud u Splitu dosudio Neveni A.M., 67-godišnjakinji s Brača, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Vezani članci Operacija, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Francuzu (20) napadnutom u Splitu nisu uspjeli spasiti ušku: "Sjedio je ispred bolnice s komadom uha u čaši i plakao” Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Uhićen muškarac koji je teško ozlijedio turista na splitskim Bačvicama: Francuz se i dalje bori za život

Nastavak je ovo bizarnog sukoba iz ožujka 2015. godine kada je oko 12.20 sati osuđena napala policajca koji je došao u zgradu Županijskog suda zbog toga što su pravosudni policajci uporabom sredstava za vezivanje i silom svladali njenog sina Harisa koji se opirao. 

Osuđena se na Županijskom sudu našla sa sestrom zbog poslova vezanih uz zemljišnik.

- U jednom su nas trenutku pravosudni policajci bezobrazno izbacili iz zgrade, a kad smo se vratile unutra, s nama je došao i Haris koji im je navodno odbijao predati švicarski nož na rasklapanje koji je imao u džepu. Ma, zaboravija je, par se puta vraća i pišta je na onome detektoru, a onda ga je izvadija iz džepa i da im ga. Mi smo samo htjele upozoriti na njihovo ponašanje, pa ne smiju oni biti bezobrazni, jel? - izjavila je sestra osuđene Nevene A.M.

Sin osuđene, Haris, krenuo je prosvjedovati prema uredu predsjednika suda kada mu se spriječio jedan od pravosudnih policajaca i zamolio ga da krene s njim kako bi se situacija razjasnila. Haris je odbio suradnju te je pružio otpor nakon čega se u njegovo svladavanje uključio još jedan policajac. Harisova majka već je tada počela vikati uzbudivši se zbog toga kako joj se sin tretira.

Nakon što su ga zadržali u prostorijama pravosudne policije, pozvana je "obična" policija te su u zgradu suda došli policajci 1. PP Jakov O. i Mario S.

Osuđena je tada stala u aktivnu obranu svog sina te je počela nogama u natkoljenice udarati jednog od policajaca.

U presudi stoji kako je policajac u tom trenutku "posjeo" osuđenu pri čemu ga je ona pokušala ugristi, nakon čega je dohvatila i kemijsku olovku te ju zabila u ruku policajca. Kako bi je spriječili da nastavi divljati, policajci su je pokušali vezati lisičinama, a ona je tada nogama odgurivala Jakova O. te ga je, dok je bio prignut, udarila desnom nogom u lice.

Ipak, uspio joj je staviti sredstva za vezivanje. Policajcu su poslije utvrđene lakše tjelesne ozljede - nagnječenje glave u području desne zigometične regije te ubodna rane na desnoj šaci između palca i kažiprsta.

Osuđena je na sudu priznala sve točke optužnice te je izjavila da je uznemirena zbog postupaka policajaca prema njenom sinu.