Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GODINU DANA ZATVORA

"Brižna" majka (67) branila sina pa udarila policajca nogom u lice i ubola ga kemijskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu u slučaju Nevene A.M. koja je 2015. napala policajca udarivši ga nogom u lice, dok je drugog policajca ubola kemijskom i pokušala ugristi.

Godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine, Općinski je sud u Splitu dosudio Neveni A.M., 67-godišnjakinji s Brača, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Pročitajte i ovo Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca Screenshot Noć užasa u Splitu UZNEMIRUJUĆE Objavljena stravična snimka iz Splita! Muškarac divljački napada mlade, oni vrište: "Vozi, samo bježi, ubit će nas!"

Nastavak je ovo bizarnog sukoba iz ožujka 2015. godine kada je oko 12.20 sati osuđena napala policajca koji je došao u zgradu Županijskog suda zbog toga što su pravosudni policajci uporabom sredstava za vezivanje i silom svladali njenog sina Harisa koji se opirao. 

Osuđena se na Županijskom sudu našla sa sestrom zbog poslova vezanih uz zemljišnik.

- U jednom su nas trenutku pravosudni policajci bezobrazno izbacili iz zgrade, a kad smo se vratile unutra, s nama je došao i Haris koji im je navodno odbijao predati švicarski nož na rasklapanje koji je imao u džepu. Ma, zaboravija je, par se puta vraća i pišta je na onome detektoru, a onda ga je izvadija iz džepa i da im ga. Mi smo samo htjele upozoriti na njihovo ponašanje, pa ne smiju oni biti bezobrazni, jel? - izjavila je sestra osuđene Nevene A.M.

Sin osuđene, Haris, krenuo je prosvjedovati prema uredu predsjednika suda kada mu se spriječio jedan od pravosudnih policajaca i zamolio ga da krene s njim kako bi se situacija razjasnila. Haris je odbio suradnju te je pružio otpor nakon čega se u njegovo svladavanje uključio još jedan policajac. Harisova majka već je tada počela vikati uzbudivši se zbog toga kako joj se sin tretira.

Nakon što su ga zadržali u prostorijama pravosudne policije, pozvana je "obična" policija te su u zgradu suda došli policajci 1. PP Jakov O. i Mario S.

Osuđena je tada stala u aktivnu obranu svog sina te je počela nogama u natkoljenice udarati jednog od policajaca.

U presudi stoji kako je policajac u tom trenutku "posjeo" osuđenu pri čemu ga je ona pokušala ugristi, nakon čega je dohvatila i kemijsku olovku te ju zabila u ruku policajca. Kako bi je spriječili da nastavi divljati, policajci su je pokušali vezati lisičinama, a ona je tada nogama odgurivala Jakova O. te ga je, dok je bio prignut, udarila desnom nogom u lice.

Ipak, uspio joj je staviti sredstva za vezivanje. Policajcu su poslije utvrđene lakše tjelesne ozljede - nagnječenje glave u području desne zigometične regije te ubodna rane na desnoj šaci između palca i kažiprsta.

Osuđena je na sudu priznala sve točke optužnice te je izjavila da je uznemirena zbog postupaka policajaca prema njenom sinu.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene