Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIKUPLJAJU SE PODACI

Tužiteljstvo utvrđuje što se događa s kravama i bikovima u dolini Neretve: ''Protiv vlasnika već provedeno nekoliko postupaka''

Krave u dolini Neretve - 2
Krave u dolini Neretve - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Iz Općinskog državnog odvjetništva u Metkoviću odgovoreno je kako je protiv vlasnika čije krave i bikovi divljaju dolinom Neretve, već provedeno nekoliko postupaka.

Nakon što je u medijima objavljeno da su u dolini Neretve zabilježen brojne štete koje su po maslinicima i poljima napravile krave i bikovi vlasnika koji ne želi o njima brinuti, a u povodu upita reportera Nove tv, iz tamošnjeg Općinskog državnog odvjetništva potvrđeno je kako je u razdoblju od 2014. do 2021. godine Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću zaprimilo četiri kaznene prijave protiv Drage Bezera zbog oštećenja tuđe stvari.

Pročitajte i ovo Veljko Bebić i Mario Jurič STANOVNICI U PROBLEMIMA Dolinom Neretve bez nadzora lutaju domaće životinje: "Kad je poletija prema meni, sav sam bio izgreban. Jedva sam ostao živ''

"Navedene kaznene prijave su podnijete povodom nastalih šteta na poljoprivrednim kulturama prouzročenih nekontroliranim kretanjem stoke u vlasništvu Drage Bezera", stoji u odgovoru iz ODO-a Metković.

Povodom tih kaznenih prijava protiv Drage Bezera su pred Općinskim sudom u Metkoviću podignute četiri optužnice.

Jedan postupak je dovršen pravomoćnom osuđujućom presudom, jedan postupak je dovršen pravomoćnom odbijajućom presudom dok su dva kaznena postupka u tijeku.

"Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću nije zaprimilo niti jednu kaznenu prijavu protiv Drage Bezera zbog kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja iz članka 205. Kaznenog zakona.
Isto tako, nismo zaprimili prijavu ili bilo kakvu informaciju da bi nekoga napao bik Drage Bezera, ali ćemo povodom Vašeg upita od nadležne policijske postaje zatražiti informaciju o tom događaju.

Povodom zaprimljenog saznanja da je Drago Bezer izlagao domaće životinje nepotrebnim patnjama, Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je naložilo poduzimanje potrebnih izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te da li su ostvarena zakonska obilježja kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja iz članka 205. Kaznenog zakona", ističe se ui odgovoru koji je potpisao Općinski državni odvjetnik u Metkoviću Vlado Žderić

Vlasnik životinja za DNEVNIK Nove tv izjavio je kako se ne osjeća krivim zbog divljanja životinja. Priznao je i da je od države dobio poticaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene