Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinski sud u Metkoviću u srijedu je potvrdio optužnicu protiv tri liječnice i jedne medicinske sestre zbog nesavjesnog liječenja zbog kojeg je prouzrokovana smrt devetogodišnjeg dječaka Gabrijela Bebića 2018. godine.


U srijedu je na Općinskome sudu u Metkoviću potvrđena optužnica protiv tri liječnice i jedne medicinske sestre, optužene zbog nesavjesnog liječenja devetogodišnjeg dječaka Gabrijela Bebića u Metkoviću, koji je preminuo 11. prosinca 2018. godine u splitskoj bolnici.

Tri optužene zaposlenice su Hitne pomoći u Metkoviću, a jedna je  radila kao medicinska sestra u Domu zdravlja Metković. 

Prema navodima optužnice, "tijekom 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u zdravstvenoj ustanovi i kao zdravstvene djelatnice postupale su protivno pravilima medicinske struke". Tereti ih se da djetetu rođenom 2009. godine, koje je u više navrata dovedeno u zdravstvenu ustanovu u teškom stanju, iako su bile upoznate s tim stanjem i prema simptomima pogoršanjem njegova zdravstvenog stanja, olako držeći da dijete nije vitalno ugroženo, nisu pružile adekvatnu medicinsku pomoć. 

Arhiva, prosvjed u Metkoviću održan prosvjed potpore Kseniji Kaleb održan u siječnju 2019. (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 3 Smrt malenog Gabrijela: Dvije godine nakon tragedije podignuta optužnica, majka kroz suze - "Meni ništa od ovoga nije lakše. Svaki dan mi je sve teže i teže što moga djeteta nema"

Optužene su da dječaka nisu pregledale te su propustile primijeniti terapiju djelotvornim lijekovima i poduzeti daljnje radnje za hitno medicinsko zbrinjavanje djeteta u Klinički bolnički centar Split na daljnje pretrage i hospitalizaciju. Dječak je, nakon naknadne hospitalizacije u KBC-u Split, zbog teške upale pluća, respiratorne insufiencije i septičkog šoka, preminuo 11. prosinca 2018. godine.

Slika nije dostupna Vještačenje smrti dječaka Gabrijela u Metkoviću otkrilo tko je napravio propuste u liječenju

"Pravde za našeg Gabrijela nema. Ovo sada radim za djecu Metkovića i Doline Neretve kako se ovako nešto više nikada ne bi dogodilo ni jednom djetetu, ni jednoj majci i ocu, bratu ili sestri. Moje dijete nitko i ništa vratiti neće", kazala je Gabrijelova majka u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju