Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Enorman iznos

Opara sazvao sastanak s gradskim službama zbog presude od 150 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sazvao je sastanak predsjednika klubova sa službama Grada Splita zbog enormnog iznosa kojeg će morati isplatiti Grad.

Iz splitskog gradskog ureda priopćili su da je nakon primitka presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj Grad Split treba isplatiti dr. Nebojši Kneževiću i drugima iznos od oko 150 milijuna kuna radi spora na TTTS-u, gradonačelnik Andro Krstulović Opara izvijestio predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića te preporučio sazivanje sastanka predsjednika klubova sa službama Grada Splita kako bi se izvijestilo i raspravilo o stanju stvari.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Opara je naglasio da će on osobno i gradska uprava ustrajati na poštivanju i zadovoljavanju pravde, a istovremenu i osiguravanju nesmetanog funkcioniranja drugog grada u državi.

Podsjetimo, Grad Split izgubio je spor koji se na splitskom Općinskom sudu vodio zbog zemljišta na prostoru TTTS-a, na kojem su Nebojša i Alemka Knežević, Srećko Mišura i tvrtka Petra Dura uknjiženi kao vlasnici velikog dijela koji su kupili.

Zato se godinama nije mogao graditi vodovod za Žrnovnicu, ni položiti energetski kabeli jer vlasnici za to nisu dali suglasnost. Općinski sud završio je 2016. godine predmet u korist vlasnika zemljišta, a tu je presudu 1. travnja potvrdio i drugostupanjski zagrebački Županijski sud. (I.D. / Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene