Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VATROGASCI OBJAVILI I POPIS INTERVENCIJA

Posljedica olujnog nevremena? U najužem centru Zagreba veliki komadi žbuke usred dana otpali s fasade i tresnuli na pločnik

Bogovićeva ulica
Bogovićeva ulica DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija Bogovićeva ulica Bogovićeva ulica Foto: DNEVNIK.HR +0 Bogovićeva ulica Galerija 1/2 >>
Snažno nevrijeme, praćeno jakom kišom noćas je zahvatilo gotovo cijelu Hrvatsku. MUP je objavio izvješće po županijama. Veliki komadi žbuke otpali su sa zgrade u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Nakon olujnog nevremena koje je pogodilo Hrvatsku, u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji materijalna šteta prouzročena je na dva krova obiteljske kuće u Ježdovcu, gdje je oštećen i hangar Aerokluba Zagreb i prevrnuto nekoliko manjih zrakoplova. Zabilježeno je i rušenje nekoliko stabala na prometnice.

Pročitajte i ovo Prizor požara U blizini Jakuševca U popodnevnim satima buknuo požar: Zapalio se otpad na livadi Domagoj Mikić, novinar Nove TV Posljedice nevremena Ovako danas izgleda mjesto pada ogromne dizalice: "Napravila je krater, radnici uklanjaju ostatke"

Vatrogasna postrojba Grada Zagreba na svojoj je Facebook stranici objavila kako su, osim gašenja dva požara, pomogli ukloniti 11 stabala koja su pala, 1 dimnjak, 1 limeni krov, 1 ogradu koja je pala na cestu, 1 fasadu koja je prijetila padom, vodu na 19 lokacija, 1 prsten sa prsta, jedna vrata na hangaru i 2 zrakoplova.

Zagrebačka policija je u 12:45 dobila dojavu o padu žbuke s fasade sa zgrade u Bogovićevoj ulici u Zagrebu. Iz PU zagrebačke potvrđeno nam je da nema ozlijeđenih osoba te kako će komunalni redari ograditi prostor trakom, prije nego odgovorne osobe uklone komade otpale sa zgrade. 

U zadnjih 18 sati osim 2 požara pomogli smo i ukloniti: 11 stabala koja su pala, 1 dimnjak, 1 limeni krov, 1 ogradu koja...

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebNedjelja, 4. listopada 2020.

Posljedice nevremena

Tijekom 3. listopada na području Zadarske županije zaprimljeno je više dojava o srušenim stablima, električnim i telefonskim stupovima te razbacanim predmetima, što je uzrokovano olujnim jugom. 

U Šibensko-kninskoj županiji zaprimljene su tri dojave o padu dijelova stabala na prometnicu (Ivoševci, Gračac, Roški slap) i jedna dojava o padu dijelova krova na prometnicu (Skradin).

Na području Istarske županije bez opskrbe električnom energijom jedno vrijeme bili su dijelovi općina Žminj i Cerovlje zbog ispada na dalekovodu.

Primorsko-goranska županija

Od 17 sati primljeno je više dojava građana o problemima prouzročenim jakom kišom i jakim vjetrom. Primljene su dojave o podignutim šahtama, stablima i granju na kolnicima na području Rijeke (Vukovarska ulica, Bulevard oslobođenja, Osječka i okolne ulice). Na autocesti A6, čvor Ravna Gora, zatvoren je bio izlazni trak iz smjera Zagreba i ulazni prema Rijeci, a promet između čvorova Ravna Gora - Vrbovsko se odvijao usporeno zbog vode na kolniku. Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe.

U Ličko-senjskoj županiji zabilježeno je više odrona kamenja na državnim cestama DC 8 i DC 23.

U večernjim satima u Karlovačkoj županiji olujno nevrijeme s kišom uzrokovalo prodor vode u prizemne i podrumske prostorije u nekoliko objekata.

Bilo je poteškoća u opskrbi električnom energijom na području grada Donja Stubica u Krapinsko-zagorskoj županiji. Zabilježeno je nekoliko rušenja stabala na prometnice koji su uklanjali pripadnici DVD-a.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene