Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olujno nevrijeme ponovno poharalo Međimurje, poplavljena naselja bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme praćeno tučom veličine graška jučer oko 17 sati pogodilo je sjeverni dio Međimurske županije, koja je štete od nevremena pretrpjela i prije devet dana. Jutros je, pak, nevrijeme pogodilo i Zagorje.

Najveće štete ponovno su zabilježene u općini Sveti Juraj na Bregu, gdje ima srušenog drveća, oštećeni su kablovi elektre i telekomunikacijskih operatera, a jedno drvo palo je i na automobil. Ozlijeđenih nije bilo.

Pročitajte i ovo Velike štete nakon jučerašnjeg nevremena Šteta oko 100 tisuća eura Nakon snažnog nevremena u Rapcu: "Naši radnici su zajedno s gostima doslovce iz vode vadili četvero djece" Pomoć za oštećene automobile - 6 na terenu 55 timova Stradao vam je auto u oluji, a nemate kasko? Grad Zagreb nudi pomoć, ovako se možete prijaviti

Županijski centar 112 u Čakovcu dobio je prijave da srušenih stabala ima na cestama u Zasadbregu, Vučetincu, Okruglom Vrhu, Pleškovcu i Peklenici.

Nastalu štetu sanirali su mjerodavni iz županijske Uprave za ceste, Elektre i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca.

U nevremenu, koje je trajalo desetak minuta, stradali su i crijepovi kuća, vinogradi i brojni povrtlarski usjevi. 


Gornji dio Međimurja ponovno je jutros pogodilo nevrijeme

Olujni je vjetar sinoć i jutros rušio stabla i crijepove s obiteljskih kuća, a višesatna jaka kiša poplavila je mnoge gospodarske zgrade. 

Izvješća s terena govore o golemoj šteti na gospodarskim zgradama, voćnjacima, nasadima kupina, vinogradima i na ratarskim kulturama. Ponovno je pogođena općina Sveti Juraj na Bregu, dio štrigovskog područja te dio Murskog Središća.

Zbog srušenih stabala, za promet je bila zatvorena dionica županijske ceste Čakovec-Štrigova te cesta Pleškovec-Frkanovec.

Zbog grmljavine i stabala srušenih na niskonaponsku mrežu, bez struje su ostali mještani Peklenice, Svetog Urbana, Lopatinca, Pleškovca, Murskog Središća, Selnice, Dragoslavca, Vučetinca i Praporčana.

Ekipe HEP-a još su na terenu, potvrdio je direktor čakovečke Elektre Damir Srpak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene