Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša, vjetar, tuča, snijeg

Olujno nevrijeme rušilo drveće i čupalo stupove javne rasvjete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme zahvatilo je večeras Splitsko - dalmatinsku županiju.

Nevrijeme praćeno kišom, vjetrom, na nekim dijelovima sa snijegom i tučom, zahvatilo je određene dijelove Splitsko - dalmatinske županije, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Splitski centar 112 primio je više desetaka poziva građana koji su dojavljivali u problemima u prometu i oštećenim automobilima u samom gradu Splitu. U Podstrani i Podgori nevrijeme je rušilo drveće i stupove javne rasvete. Na cesti Tugare - Žrnovnica ispriječio se šestmetarski kontejner koji onemogućuje promet, a zbog tuče, na dijelovima makarske magistrale promeet se odvija otežano.

Ukoliko ste zabilježili kadrove oluje i u vašoj okolici pošaljite nam slike ili video na moj.report@novatv.hr ili ih postavite na našu FB stranicu

Pogoršanje u prvoj polovici sljedećeg tjedna

Prognoza kaže da će doći do smirivanja vremena. Noćas bi u gorju kratkotrajno moglo zasniježiti. No, vrijeme će se brzo proljepšati, pa će u većem dijelu Hrvatske već ujutro biti vedro ili malo oblačno. Na kopnu će ujutro biti mraza i mjestimične magle. Na Jadranu će kratkotrajno zapuhati umjerena i jaka bura.

Danju će u Zagrebu, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji biti djelomice sunčano. Premda će zapuhati umjeren jugozapadnjak, temperatura će biti malo niža od današnje.U Istri i na Kvarneru prevladavat će vedro vrijeme, a u Gorskom kotaru i Lici djelomice sunčano. Na Jadranu će nakon bure zapuhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura se neće zamjetno promijeniti.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano vrijeme, ali malo hladnije nego danas. Nakon kratkotrajne bure, potkraj dana zapuhat će jugo.

U kopnenoj Hrvatskoj već u nedjelju će se vrijeme malo pokvariti, ali će promjena vremena biti izrazitija u prvim danima sljedećeg tjedna, osobito u utorak, kad će i osjetno zahladnjeti i zasniježiti. Na Jadranu će u nedjelju biti pretežito sunčano i malo toplije, uz umjereno jugo. U ponedjeljak i utorak ponovno oblačnije s kišom, posebice u utorak, kad bi mogla zapuhati i jaka bura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene