Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prva olujna bura u Dalmaciji nije zagorčala život samo makarskim vatrogascima, već i svima koji su morali putovati. Još od sinoć je zatvorena dionica Dalmatine od čvora Maslenica do Svetog Roka.


Pred čvorom Maslenica kolona je bila duga šest kilometara, a čekanje se kratilo šetnjom i razgledavanjem krajolika. U nadzornom centru Maslenica nema vremena za opuštanje jer sigurnost je putnika na prvom mjestu.

Vezani članci Ponovno je gužva u splitskoj trajektnoj luci 01 Dan obilježile velike gužve prema moru - tražila se karta više za otoke, uvedene i izvanredne linije trajekata: "Zaista je užitak vratiti se u staro normalno" Slika nije dostupna Zbog olujne bure zatvorena dionica A1 Sv. Rok-Maslenica

Posedarski brodovi nisu danas zaplovili Novigradskim morem, a samo se nekoliko najhrabrijih ribara usudilo otisnuti na pučinu.

U podvelebitskom kanalu ni najstariji stanovnici ne pamte ovako snažnu buru već u rujnu. Nakon dugog i sušnog ljeta kažu kako je ovo znak da će i zima biti duga i hladna. 

Jake udare olujne bure na paškom mostu kamp kućica njemačkih turista nije izdržala. Nisu poštovali zabranu prolaska mostom pa su godišnji odmor završili naglavačke.