Pjotr Verzilov tijekom privođenja u Moskvi (Foto: Arhiva/AFP)
Pjotr Verzilov tijekom privođenja u Moskvi (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP

Pjotr Verzilov, ruski aktivist protestne skupine Pussy Riota, žrtva mogućeg trovanja za koje optužuje ruske službe, izašao je u srijedu iz bolnice u Berlinu, kamo je primljen prije desetak dana u teškom stanju.


Tridesetogodišnji aktivist je primljen u bolnicu kamo ga je iz Moskve prevezla nevladina organizacija. Njegovi najbliži suradnici optužili su ruske službe da su ga otrovale.

Vezani članci Aleksej Navaljni Navaljni optužuje Putina da je naručio da mu stave otrov na donje rublje, iz Kremlja odbacuju optužbe: "Bolesnik pati od delirija..." Aleksej Navaljni Navaljni tvrdi da ga je tajna služba i ranije pokušala otrovati: "Oba puta doza je bila premala"

Nakon hospitalizacije "njegovo se zdravstveno stanje znatno poboljšalo", priopćila je u srijedu berlinska bolnica La Charite u kojoj se liječio.

Točan uzrok bolesti još se treba utvrditi.

"Konzumacija ili apsorpcija izvanjske tvari kao uzroka tog stanja čini se i dalje najvjerojatnije tumačenje", rekao je u srijedu profesor Kai-Uwe Eckardt, član liječničkog konzilija.

Toksikološke pretrage pacijenta "još nisu dale jasne rezultate" o tome što je upotrijebljeno protiv Verzilova, istaknuo je ravnatelj bolnice Karl Max Einhaupl.

Pjotr Verzilov je uvjeren da je otrovan. "Čvrsto vjerujem da ruske obavještajne službe stoje iza trovanja", rekao je u intervjuu za njemački list Bild uoči izlaska iz bolnice. (Hina)