Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustavljen natječaj za nadzor

Butković: "Natječaj za radove na Pelješkom mostu nije obustavljen, odluka ovih dana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković demantirao je u srijedu informaciju da je obustavljen natječaj za izvođenje radova na Pelješkom mostu, kazavši da je riječ o obustavljenu natječaju za izbor nadzora, a da će odluka o izvođaču biti donesena.

"Jutrošnja informacija koja je izašla u jednom od tiskanih medija da je izjavljena žalba na natječaj o Pelješkom mostu i da je on obustavljen nije točna. Nije obustavljen natječaj koji se odnosi na izvođenje radova Pelješkog mosta, nego je obustavljen natječaj koji se odnosi na postupak izbora nadzora za Pelješki most. To su dvije odvojene stvari, ali jedna bez druge ne mogu. Ne možemo donijeti odluku o odabiru i početi graditi most dok nemamo odluku o nadzoru," rekao je Butković, koji je sudjelovao na konferenciji o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u Opatiji.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Oleg Butković Novo prozivanje Nastavlja se okršaj Milanovića i Butkovića: "Tko se vozi u helikopteru?"

"Pelješki most prolazi i Scile i Haribde, ali nas to, niti unutarnji niti vanjski neprijatelji, neće zaustaviti", rekao je Butković odgovarajućii na pitanja novinara.

Dodao je da će odluka o odabiru biti donesena vrlo brzo, odnosno ovih dana.

Rekao je i kako ne može komentirati žalbene navode, ali da je činjenica da se nakon tvrtke "Snaga vjetra", koja je imala jednog ili nula zaposlenih, sada javlja još jedna koja ima nula zaposlenih i deset kuna temeljnog kapitala te da su mu te stvari malo čudne.

Jutarnji list u srijedu donosi kako je zagrebačka tvrtka Lipov gaj podnijela žalbu na dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta te je time, do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o toj žalbi, zaustavljen izbor tvrtke za nadzor radova, bez koje ne mogu početi radovi na izgradnji mosta. Žalba tvrtke Lipov gaj, kao i druge, mogle bi po ocjeni "Jutarnjeg" odgoditi potpisivanje ugovora o nadzoru za proljeće iduće godine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene