Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oleg Butković je ostaje ministar mora, prometa i infrastrukture. Istu dužnost obnašao je i u vladi Tihomira Oreškovića. Prije toga bio je gradonačelnik Grada Novi Vinodolski.


Oleg Butković, dipl. ing., gradonačelnik je Grada Novog Vinodolskog.

Vezani članci Slika nije dostupna Darko Horvat je novi ministar poduzetništva i obrta Slika nije dostupna Tko je Bernardica Juretić - nova ministrica socijalne politike i mladih

Andrej Plenković izabrao ga je u svoj tim.

Rođen je 4. svibnja 1979. godine u Rijeci. Oženjen je, otac je jednog djeteta. Na Pomorskoj školi u Bakru maturirao je 1998. godine. 2001. godine završio je višu, a 2002. stekao je visoku stručnu spremu na Pomorskom fakultetu u Rijeci - smjer nautika.

Na Pomorskom fakultetu u Rijeci 2004. godine je znanstveni novak, a 2008. godine upisao je doktorski studij na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Godine 2004. postao je predsjednik HDZ-a u Novom Vinodolskom, a 2005. godine izabran je za gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog.

Godine 2009., u drugom mandatu izabran je na neposrednim izborima za gradonačelnika Grada Novi Vinodolski. Godine 2012. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Primorsko - goranske županije.

Iste godine izabran je za člana Predsjedništva HDZ-a, člana Središnjeg odbora HDZ-a, člana Predsjedništva Nacionalnog vijeća HDZ-a te za predsjednika Odbora za promet, pomorstvo i veze.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju