Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz redova HDZ-a

Oleg Butković ostaje ministar prometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oleg Butković je ostaje ministar mora, prometa i infrastrukture. Istu dužnost obnašao je i u vladi Tihomira Oreškovića. Prije toga bio je gradonačelnik Grada Novi Vinodolski.

Oleg Butković, dipl. ing., gradonačelnik je Grada Novog Vinodolskog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čelnik međimurskog HDZ-a Darko Horvat je novi ministar poduzetništva i obrta Slika nije dostupna Bivša časna sestra Tko je Bernardica Juretić - nova ministrica socijalne politike i mladih

Andrej Plenković izabrao ga je u svoj tim.

Rođen je 4. svibnja 1979. godine u Rijeci. Oženjen je, otac je jednog djeteta. Na Pomorskoj školi u Bakru maturirao je 1998. godine. 2001. godine završio je višu, a 2002. stekao je visoku stručnu spremu na Pomorskom fakultetu u Rijeci - smjer nautika.

Na Pomorskom fakultetu u Rijeci 2004. godine je znanstveni novak, a 2008. godine upisao je doktorski studij na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Godine 2004. postao je predsjednik HDZ-a u Novom Vinodolskom, a 2005. godine izabran je za gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog.

Godine 2009., u drugom mandatu izabran je na neposrednim izborima za gradonačelnika Grada Novi Vinodolski. Godine 2012. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Primorsko - goranske županije.

Iste godine izabran je za člana Predsjedništva HDZ-a, člana Središnjeg odbora HDZ-a, člana Predsjedništva Nacionalnog vijeća HDZ-a te za predsjednika Odbora za promet, pomorstvo i veze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene