Patrik Šegota i njegova sestra odvedeni su u istražni zatvor u Remetinec. Otkriveni su neki detalji iz istrage koji su šokirali javnost.


Uhićeni u velikoj akciji USKOK-a, bivši šef Gradskih groblja Patrik Šegota i njegova sestra, odvedeni su u istražni zatvor u Remetinec. USKOK je protiv njih pokrenuo kazneni postupak, a neki detalji iz istrage izazivaju nevjericu. Pogodovalo se u milijunskim iznosima, a primao i sitan mito.

Vezani članci Mislav Bago - 2 ''Ne sumnjam da će mnogi kupovati slobodu potapajući druge. Nažalost, sve upućuje na to da će svi putevi voditi prema Milanu Bandiću'' Andrija Jarak Andrija Jarak ispred USKOK-a: "Ana Stavljenić-Rukavina dovedena na ispitivanje u USKOK"

O detaljima istrage izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

''Pedesetak svjedoka treba ispitati i zbog toga im je određen istražni zatvor. Za očekivati je da će ostati u zatvoru i dulje od određenih mjesec dana.

Kod istražnog zatvora po pitanju utjecaja na svjedoke, tu nije bilo previše osnove. Naime, Šegota je prošle godine nakon otkrića emisije Provjereno smijenjen s funkcije direktora Gradskih groblja i on uistinu ne može to kazneno djelo ponoviti jer više nije na toj funkciji.

Panika u poslovnima krugovima

Što se tiče novih uhićenja, ova su dosadašnja uhićenja stvorila neviđenu pomutnju i paniku u zagrebačkim poslovnim krugovima, osobito među velikim građevinskim tvrtkama koje su godinama radile unosne, multimilijunske poslove s Gradom Zagrebom.

Dva su razloga za to. Prvi je da, prema dosadašnjim iskustvima, svi sve govore i optužuju jedni druge i na obična pitanja, na koja se inače odgovara s da ili ne, odgovaraju po 15 minuta ili čak po pola sata. Nitko nikoga ne štiti.

Drugi je razlog taj da se ljudi znaju opustiti pa preko telefona reći: 'Odnesi ovaj novac tu i tu, tom i čovjeku i reci mu da sam ga pozdravio'. Dakle, ključ je u tih nekoliko stotina sati snimljenih razgovora koje imaju istražitelji'', istaknuo je Andrija Jarak.

Šok u slučaju uhićenih djelatnica suda

A kada je riječ o dvjema djelatnicima Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, Jarak je otkrio zašto je vijest o njihovu uhićenju odjeknula u javnosti. Naime, jedna od njih je ugledna znanstvenica.

''Dolazi iz jedne vrlo ugledne pravničke obitelji. Njezin je pokojni otac bio neprijeporni pravni autoritet, a uostalom i prvi predsjednik Ustavnog suda. Njezin je brat bivši predsjednik Vrhovnog suda.

USKOK je djelatnice snimio u dva slučaja gdje su, da bi ubrzale proceduru upisa vlasništva na nekretninu ili brisanja očitovanja opterećenog hipotekom, dobile mito, i to prvo u iznosu od 7000 kuna koje su međusobno podijelile, a drugi put nevjerojatnih 500 kuna. To je šokiralo cijelu stručnu javnost'', zaključio je Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr