Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kolonama do noćnih sati

Udarni turistički vikend donosi gužve u lukama, ali i cestama: Ovdje biste mogli najdulje čekati ako putujete na odmor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 100.000 putnika ovoga će udarnoga turističkog vikenda proći kroz dvije splitske luke, trajektnu i zrakoplovnu.

Od Jelene Ivulić iz Jadrolinije se doznaje kako će kroz njihovu luku tijekom tri dana vikenda proći 70.000 putnika i 16.000 vozila. Kolika je velika potražnja za odlascima na otoke govore jučerašnje i današnje po dvije izvanredne linije za Supetar.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani"

"Ovo je udarni vikend, a kada uspoređujemo današnji promet u luci s onim u istom razdoblju prošle godine možemo reći da smo na 70 posto što je izvrsno", rekla je za Hinu Ivulić.

Mate Melvan pak tvrdi kako će u zračnoj luci danas i sutra biti ukupno 160 slijetanja i polijetanja, te 30 tisuća putnika.

"Najveći promet smo zabilježili u srpnju sa 171.815 putnika. Ukupno imamo 60 destinacija iz 21 države, no i manji broj putnika zbog pandemije koronavirusa", rekao je Melvan.

Gužve i na cestama

A velik broj putnika na cestama očekuju i iz Hrvatskih autocesta. Danas se podjednak broj vozila očekuje u oba smjera, prema moru i prema unutrašnjosti, a vozit će uz česte gužve i zastoje.

Najduže kolone očekuju se na naplati Lučko na autocesti A1/A6 u oba smjera, a na ulasku u smjeru mora od 4 do 15 sati te a na izlasku prema Zagrebu od 9 do 18 sati. Pojačan je i priljev vozila prema naplatama Demerje i Lučko na izlazu s A1 prema Zagrebu te ulazak na autocestu na NP Lučko u smjeru Karlovca.

Značajne gužve tijekom vikenda, a osobito u subotu, očekuju se i na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija i Rupa) te Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Maljevac i Jasenovac).

U kolonama do noćnih sati

Na naplatnoj postaji Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u subotu poslijepodne veće kolone mogle bi se stvoriti prema graničnom prijelazu Macelj i potrajati do noćnih sati zbog čega je moguće da će se vozila isključivati na čvoru Krapina.

U nedjelju i ponedjeljak pojačan promet bit će cijeli dan na svim cestovnim pravcima uglavnom u smjeru unutrašnjosti. Gužve se očekuju ponovno na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb-Goričan, te na A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene