Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčici iz Solina, koja je ozlijeđena u Osnovnoj školi Vjekoslav Parać, oko nije u opasnosti, no njezino stanje i dalje je ozbiljno.


Sedmogodišnja školarka koja je ozlijeđena u bizarnoj nesreći u OŠ Vjekoslava Paraća u Solinu trenutno je stabilno i opće stanje joj je dobro, iako je i dalje riječ o ozbiljnoj ozljedi, istaknula je prof. dr. sc. Marijana Saraga, predstojnica Klinike za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split, za Slobodnu Dalmaciju.

Vezani članci Slobodan Marendić - 1 Policija uoči utakmice Hajduka i Rijeke objavila uvjete za ulazak navijača na stadion: "I gostujući i domaći navijači imaju isti tretman" Ivica Puljak Splitski gradonačelnik: ''Stranka osuđena za korupciju kontrolira sve pore društva. Dio ljudi pukne i na to odgovara nasiljem"

"Izazvali smo duboku sedaciju, odnosno induciranu komu jer njeno tijelo ne smije trošiti energiju i to je najbolji način za brži oporavak djeteta. Na respiratoru je i dalje. Izuzetni liječnički tim se brine za nju, konzilij čiji su članovi maksilofacijalni kirurg, neurokirurg, okulist i doktori iz dječje klinike... Oko je sačuvano, nije ozlijeđeno oko, već područje oko oka, očne duplje, okolna struktura glave", dodaje Saraga.

"Sada je najvažnije da djevojčica bude dobro", rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Ivan Žaja (28), liječnik koji je prvi stigao do djevojčice tijekom intervencije Hitne pomoći. Prisjetio se i dramatičnih trenutaka nakon dojave.

"Djevojčicu smo zatekli pri svijesti. Odmah smo je prebacili u vozilo Hitne pomoći. Na putu do bolnice, koji je trajao oko osam minuta, uglavnom je bila pri svijesti, a na trenutke bi se tek 'gubila'. Borili smo se održavati je na životu, pri svijesti... Poduzeli smo sve što je u skladu s pravilima struke", istaknuo je mladi liječnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju