Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa nije sveto

Šokirana je bešćutnim ponašanjem, netko mjesecima krade s groba njezina sina: "Ako je policija ne može pronaći, neka joj barem bude na sramotu"

Aktualno Galerija Krađa na groblju - 3 Krađa na groblju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Krađa na groblju - 6 Krađa na groblju - 6 Foto: DNEVNIK.hr Krađa na groblju - 5 Krađa na groblju - 5 Foto: DNEVNIK.hr Krađa na groblju - 4 Krađa na groblju - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Krađa na groblju - 2 Galerija 1/11 >>
Policija u Međimurju traži kradljivicu s groblja. Objavili su i fotografije. Krala je u više navrata i s dječjeg groba. Shrvana majka obratila se policiji i općini. Moli da joj sin počiva u miru.

"Na tom grobu, to je sve što možeš donijeti sinu, cvijeće i zapaliti svijeću ili donijeti anđela", govori Mihaela Dragun iz Općine Domašinec. Majka Mihaela šokirana je bešćutnim ponašanjem. Netko već mjesecima krade cvijeće s groba njezina sina.

"Prva krađa 25. srpnja. Brat je došao kući i kaže mi: 'Ti si uzela tegle', ja kažem: 'nisam'. Bila sam sva zbunjena, idem na grob i bila sam van sebe. Nedostajale su tri velike duguljaste tegle s cvijećem. To je trebao netko odnijeti autom, to se nije moglo samo tako odnijeti", kaže Dragun.

Tjedan dana nakon toga dogodila se druga, a početkom ovog mjeseca i treća krađa. Sve je prijavila policiji.

"Kako su mi uzeli te tri, ja sam kupila druge dvije duguljaste. I opet nije bilo ni tegli ni cvijeća,  bila sam baš jadna. Opet sam zvala policiju i onda su mi pokazali snimku. U 8:20 se vidi žena kako dolazi, ja sam ih molila neka to objave, ako je ne mogu naći - neka joj bar bude na sramotu da više ne dolazi na groblje", kazala je Mihaela reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić.

Pročitajte i ovo Nova pravila za uzgoj svinja, ilustracija - 5 Odzvonilo tradicionalnom uzgoju svinja Ovo će slavonska sela uništiti do kraja? "Krpao sam financijske rupe, prodavao sam nešto malo kulena i kobasica, preživljavalo se"

Policija je objavila fotografije. Traži pomoć mještana. Načelnik općine, kaže, i prije je bilo problema pa su stavili kamere.

"Vidjelo se kako žena ubire posađeno cvijeće i stavlja ga u vrećicu i odlazi s groblja. Prije kamera isto je bilo nemilih događaja gdje je netko s neznatno materijom nalik na motorno ulje pošpricao nekoliko grobova", rekao je Mario Tomašek, načelnik općine Domašinec.

I obližnja općina Podturen našla se na meti lopova. Prije četiri mjeseca u Dnevniku Nove TV objavljena je priča o susjednom selu Sivica. Tamo je s groblja netko konstantno krao tegle cvijeća s posljednjih počivališta pa su zato morali postaviti nadzornu kameru.

Kamere su otkrile kradljivca koji operira i noću i danju, ali nakon priloga Dnevnika Nove TV u Podturenu je zavladao mir. No, problem se javio u susjednom Domašincu. Majka s početka ove priče želi da tome dođe kraj.

Pročitajte i ovo Novi problemi za JANAF, ilustracija - 1 Doznaje Dnevnik Nove TV Novi problemi i gubitak za JANAF: Uprava otpisala kao nezakonit projekt vrijedan 2,7 milijuna eura

"Neka mi sinu daju mir. Ako joj je do tegli - neka mi se javi, ali neka mi sina ostavi na miru. Njega su zaista svi zapamtili. Puno ljudi posjećuje grob, puno djece. Donesu mu školjke. Meni to toliko znači, nama - obitelji, mislim da nije u redu da netko to dira", smatra Dragun.

Prema policiji, riječ je o krađi male vrijednosti, pa ako i pronađu krivca, morat će se pokrenuti privatna parnica.

Sudovi i finacijska šteta za Mihaelu su nevažni, jedino želi da njezin 12-godišnji sin počiva u miru.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene