Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnicima koji vrijeđaju i ometaju sud kazna zatvora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici koji vrijeđaju sud ili ometaju postupak mogli bi biti kažnjeni i s 30 dana zatvora, novi je prijedlog dopune Zakona o sudovima Udruge sudaca koji su uputili ministrici pravosuđa.

Time bi se smanjila mogućnost zloporabe i odugovlačenja sudskih postupaka, smatraju autori prijedloga suci Marin Mrčela i Dražen Tripalo. 

Pročitajte i ovo Skuplje usluge odvjetnika: Ilustracija - 3 IZMJENA TARIFA Val poskupljenja prešao je i na odvjetničke usluge, uskoro na snazi nove cijene: "U mutnome hvataju priliku" Nikola Mandić i Ivan Stanić U Dnevniku Nove TV Odvjetnici optuženih bivših ministara otkrili kako su reagirali na optužnicu: "Nije to iznenađenje..."

Osoba koja vrijeđa sud kaznila bi se s do 20 tisuća kuna, opomenom ili udaljavanjem iz sudnice. No, ako nastavi ometati rad suda, sudac je može kazniti i s do 30 dana zatvora, silom je zadržati u sudnici, a pravosudna policija odmah bi je sprovela u pritvor. 

Na novinarski upit smatra li da bi odvjetnici zbog nepoštivanja suda umjesto novčane kazne trebali platiti kaznu zatvorom pa samim time osjetiti život svojih klijenata, predsjednik Mesić odgovorio je potvrdno.

'Ja mislim da zakon mora biti za sve isti prema tome svaki onaj koji smeta da pravosuđe izvrši svoju misiju treba zato biti i sankcioniran i s tim se slažem', izjavio je predsjendik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene