Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnici zatražili ukidanje pritvora kirurgu Šimiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelji riječkoga kardiokirurga Ognjena Šimića, osumnjičenoga za primanje mita, uložili su zahtjev za ukidanjem 30-dnevnog pritvora, koji je Šimiću odredila istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc.

Šimić je zadržan u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kažnjivog djela koje mu se stavlja na teret.

Pročitajte i ovo KBC Split Afera u u splitskom KBC-u "Je li normalno da se starijeg liječnika tijekom operacije radi budalom?": Bivši zaposlenik splitske bolnice, poznati kirurg, komentirao pozadinu skandala Ilustracija Šokantni podaci Kirurginje odlučile prekinuti šutnju o hororu u operacijskim salama: "Zabio je glavu u moje grudi. Trljao se..."

O zahtjevu će raspravljati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci.

Ravnatelj riječkoga KBC-a Herman Haller, odgovarajući na pitanje o pokretanju disciplinskih mjera protiv Šimića ako bude zadržan u pritvoru, a protiv njega se pokrene istraga, rekao je za Hinu da KBC još nije iz Županijskog suda dobio službenu obavijest o Šimićevu statusu.

Čim ona stigne, u Upravi KBC-a razmotrit će se koja će disciplinska mjera biti određena Šimiću. Haller je rekao da će ona biti u rasponu "od ničega do izvanrednog otkaza".

Pročelnik Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju riječkoga KBC-a Ognjen Šimić uhićen je 16. kolovoza nakon što je, prema istražnom zahtjevu, od jedne Riječanke primio 5000 eura za hitnu operaciju na srcu njezina oca mimo liste čekanja.

Uhićenje i daljnju kriminalističku obradu provode policija i USKOK.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene