Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branitelji riječkoga kardiokirurga Ognjena Šimića, osumnjičenoga za primanje mita, uložili su zahtjev za ukidanjem 30-dnevnog pritvora, koji je Šimiću odredila istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc.


Šimić je zadržan u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kažnjivog djela koje mu se stavlja na teret.

Vezani članci Prva transplantacija rožnice u KBC-u Split - 2 Sjajne vijesti iz hrvatskih bolnica: Liječnici u Splitu prvi put transplantirali rožnicu, a na zagrebački Sveti Duh zbog operacija očiju dolaze pacijenti iz 15 zemalja Slika nije dostupna Riječki kirurg optužen za primanje mita i 'pranje novca'

O zahtjevu će raspravljati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci.

Ravnatelj riječkoga KBC-a Herman Haller, odgovarajući na pitanje o pokretanju disciplinskih mjera protiv Šimića ako bude zadržan u pritvoru, a protiv njega se pokrene istraga, rekao je za Hinu da KBC još nije iz Županijskog suda dobio službenu obavijest o Šimićevu statusu.

Čim ona stigne, u Upravi KBC-a razmotrit će se koja će disciplinska mjera biti određena Šimiću. Haller je rekao da će ona biti u rasponu "od ničega do izvanrednog otkaza".

Pročelnik Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju riječkoga KBC-a Ognjen Šimić uhićen je 16. kolovoza nakon što je, prema istražnom zahtjevu, od jedne Riječanke primio 5000 eura za hitnu operaciju na srcu njezina oca mimo liste čekanja.

Uhićenje i daljnju kriminalističku obradu provode policija i USKOK.