Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska komsija je u utorak odobrila hrvatski program za ruralni razvoj za razdoblje do 2020. godine zajedno s još 23 programa europskih zemalja i regija.


Iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), koji rasplože s ukupno 99,6 milijardi eura za programsko razdoblje od 2014-2020. godine, Hrvatskoj je stavljeno na raspolaganje dvije milijarde i 26 milijuna eura.

Vezani članci Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Plenković se pohvalio da je razgovarao s von der Leyen: "Hrvatskoj uskoro stiže 700 milijuna eura, to je tek prva uplata..." Skup pobornika mađarske oporbe - 3 Europska unija pokreće postupak protiv Orbanove Mađarske, upitne milijarde iz EU fondova

"Jedna od glavnih prednosti našeg koncepta ruralnog razvoja jest da imamo šest ključnih prioriteta, no svaka država članica ili regija osmišljava programe u skladu sa svojom situacijom", izjavio je povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj EU-a Phil Hogan.

HDZ: Vlada bezidejna i stvara nesigurno okružje za investitore

"Programima koji su danas doneseni omogućuje se financiranje niza dinamičnih projekata, od projekata modernizacije u poljoprivredi i poticanja generacijske obnove u Hrvatskoj i Rumunjskoj do uvođenja širokopojasnog interneta u rijetko naseljenim područjima regije Emilia Romagna i potpore organskom uzgoju u Švedskoj ili poticanja ekološki prihvatljivog upravljanja zemljištem na milijun hektara poljoprivrednog zemljišta u Irskoj. Povećavanje baze znanja o našem sektoru poljoprivrede važan je aspekt programa ruralnog razvoja. Drago mi je da se gotovo svim programima donesenima danas podupiru projekti za poticanje inovacija u okviru Europskog inovacijskog partnerstva", naglasio je Hogan.

Politika ruralnog razvoja drugi je stup zajedničke poljoprivredne politike (ZPP), a prvi stup se odnosi na izravna plaćanja poljoprivrednicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju