Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za razdoblje do 2020. godine

Odobreno od EK: Hrvatskoj 2,26 milijarde eura za ruralni razvoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komsija je u utorak odobrila hrvatski program za ruralni razvoj za razdoblje do 2020. godine zajedno s još 23 programa europskih zemalja i regija.

Iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), koji rasplože s ukupno 99,6 milijardi eura za programsko razdoblje od 2014-2020. godine, Hrvatskoj je stavljeno na raspolaganje dvije milijarde i 26 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Važne odluke u Europskoj uniji Dugo se spominje Tjedan koji bi mogao odrediti budućnost Europe: Rusija i SAD razbacale su geopolitičke karte Ilustracija direktiva o pomorskoj strategiji Hrvatska dobila opomenu Europske komisije, prijeti se i tužbom

"Jedna od glavnih prednosti našeg koncepta ruralnog razvoja jest da imamo šest ključnih prioriteta, no svaka država članica ili regija osmišljava programe u skladu sa svojom situacijom", izjavio je povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj EU-a Phil Hogan.

HDZ: Vlada bezidejna i stvara nesigurno okružje za investitore

"Programima koji su danas doneseni omogućuje se financiranje niza dinamičnih projekata, od projekata modernizacije u poljoprivredi i poticanja generacijske obnove u Hrvatskoj i Rumunjskoj do uvođenja širokopojasnog interneta u rijetko naseljenim područjima regije Emilia Romagna i potpore organskom uzgoju u Švedskoj ili poticanja ekološki prihvatljivog upravljanja zemljištem na milijun hektara poljoprivrednog zemljišta u Irskoj. Povećavanje baze znanja o našem sektoru poljoprivrede važan je aspekt programa ruralnog razvoja. Drago mi je da se gotovo svim programima donesenima danas podupiru projekti za poticanje inovacija u okviru Europskog inovacijskog partnerstva", naglasio je Hogan.

Politika ruralnog razvoja drugi je stup zajedničke poljoprivredne politike (ZPP), a prvi stup se odnosi na izravna plaćanja poljoprivrednicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene